Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man lakritsfostrat någon väl!

 Honung med Salmiak! Gott att ha som sås till glass, tänker jag.
 
 
Vad gör man när årets pressvisning inför Lakritsfestivalen äger rum en onsdag i Stockholm och man inte har möjlighet att ta sig dit?
 
 
Ja...det finns säkert olika alternativ och svar på den frågan.
Jag skickade H. Genialt!
Med sig fick han uppdraget att förutom att ta  bilder - samla på sig det bästa av det mesta av det som kommer att finnas på årets Lakritsfestival i Globen/Stockholm i helgen.
 
Således. På tåget ner till skåne bringade han med sig en liten påse med intressanta och framför allt goda produkter ur lakritssortimentet. Tack!  Dessutom en personlig inbjudan om att få göra ett studiebesök i Kista hos Rasmus och Haupt och se deras lakritstillverkning! Åh....jag har fostrat honom väl. Ett besök jag ser fram emot.
 
Alla bilder i inlägget är alltså tagna av H.S
 
 
Retro-lakrits!
 
 
 
 
 
Denna salmiakkola alltså! Har vunnit pris som Sveriges favoritlakrits 2013, 2014 och 2015. 
 
 
 
Världens dyraste lakrits från Haupt i vackra handmålade burkar designade av Cecilia Haupt Konstbyrå. Mer finns att läsa i detta inlägg!
 
H har alltså anlänt till skåne med en bit Lakritsfestival i bagaget och jag är så nöjd som man kan bli. 
 
 
 
Bild på mig och H när vi förra helgen gjorde besök i Choklad och Lakritsbutiken, med lakritsfestivalsarrangörerna Tuija och Anette i spetsen.
 
 
Sådärja.
I morgon är det fredag och vi ska hålla helg tillsammans.  Jag har inget direkt välplanerat att förtälja så här på förhand, men jag har goda förväntningar och föresatser. Må solen skina och våren värma. Lite lakrits på det och vi är hemma.
Lillan är fortfarande sjuk men på bättringsvägen och jag hoppas se henne dansa åter in i nästa vecka med samma frenesi som vanligt. 
 
Men nu ska vi hålla natt.
 
Kram Cecce