Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man listar det bästa ur dygnets tjugofyra.

 
 
Morgonens första timmar. 
Och solen letar sig in i nyvakna rum.
 
 
Om jag skulle utmärka någon av dygnets alla tjugofyra timmar till favorit, skulle det bli morgontimmarna.
Utan tvekan. Den där känslan av att få börja om i en oförstörd tillvaro där möjligheterna ligger framför.
Den känslan.
Det finns också något tacksamt över att få börja dagen in det invanda...de av kärlek inpräntade rutinerna. Bacon och äggröra. Grönt te med ingefära. P3 och Morgonpasset med Hanna Hellquvist vars fulsnygga värmländska stämma ruskar runt i morgontrafiken och i mitt inre hela vägen fram till jobb. Doften av nybryggt kaffe och kollegornas trogna stämmor med ett skånskt Gomorren som onekligen får munnen att inta formen av ett leende. Igår. Idag. I morgon. Jisses....jag är välsignad.
 
Och sen.
Det bästa av allt. Som förtjänar ett blankradsutrymme och eget litet textstycke. Dagens första kopp av rykande varmt nybryggt kaffe. Oslagbart! Ett mmmmm som räcker hela vägen fram till lunch.  
Bara ni som dricker kaffe förstår.
 
 
Vas: Nybro Glas - Provence
 
 
Blommorna är förresten ranunkler som jag köpte i torsdags och som fortfarande briljerar i rosa och som också lägger sig som ett lyckobringande filter över tillvaron. Vad mer behövs?
 
 
De finns alltså. Uppåtsträvande företeelser i vardagen som vi alltför ofta glömmer bort och som, om vi bara fokuserar lite mer på dem, gör dagarna, livet och världen till ett skönt place att vandra runt i.
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Underbart .........
/Kram fina cece