Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När potatisen smakar som den ska.

 
Solstrålarna kilar sig in genom slarvigt nedfällda persienner och sticker mig i ögonen och gör det stört omöjligt att sova. Bannar mig själv för att jag glömt fälla ihop dem ordentligt under gårdagskvällen men skyller på att jag var helt uppslukad av filmen Avatar (som jag missat då den kom 2009, tror jag att det var) på tv 6. Jag och H avslutade en behaglig lördag med att mätta och pösnöjda efter att ha varit uppe i föräldrahemmet med att inta ryggläge framför tvn och befinna oss någonstans mellan det fiktiva och verkliga.
 
Men om vi nu ska hålla oss till det verkliga började vi lördagen med att äta en sedvanlig lördagsfrukost med blåbärssmoothie, varma frallor, ägg, ost, marmelader och jordnötssmör i pyamas och tillfredsställelese över att just kunna göra just detta. Äta långsamt och länge medan de yngre i familjen droppar ner vid frukostbordet allt eftersom. Lördagsfrukost alltså. Det bästa!
 
Sen bar det enligt planen norrut upp mot Helsingborg och Höganäs och ytterligare en bit ut på landet för att slå oss ner vid ett annat bord, uppdukat med mormors goda mat! Ännu bättre (även om en lördagsfrukost är svårslagen), var det samlade betyget från oss tre som gjort gemensam färd till mormor och morfar - jag, H och Rebecka. Även min syster och kusinerna Arvid och Elisa kom och mumsade på lax, röding och nykokt potatis. Potatis från den nordvästskånska myllan och som smakar som potatis SKA smaka, Äppelkaka och vaniljsås inmundigades till efterrätt medan regn övergick till sol och H och morfar gjorde gemensam promenad ut till verkstaden för att byta vinter mot sommardäck på min bil. Det tackar jag för!
 
 
 
Efter-maten-mys i mormor och morfars soffa.
 
 
Så här glad är man då!
 
 
Söta lilla Elisa ok:ar hela tillställningen i sann Robin Bengtsson stil...haha!
 
 
Lantluft, bildäcksbyte, en massa god mat och senare biltur längs Höganäskusten alltså och vi landade stinna och vällustiga med efterrättsmagen i vädret, hemma i lördagskvällen. Nåja...vi hann med pizza och glass också innan vi med Avatars hjälp drevs från verklighet in i drömmarnas värld. En skön lördag alltså.
 
Skulle tro att vi inte direkt går hungriga ur denna söndag heller då vi är bortbjudan på fika under eftermiddgaen. Men först ska dagen och de som fortfarande sover få vakna. Själv tänker jag att kaffe hade varit en bra början och tackar för mig så här långt.
 
Nu njuter vi söndag.
 
Kram Cecce