Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Bland bullfält och rapsfält!

 
Fler än jag som tycker det är svårt att sova när ljuset anfaller på morgonen? Trots försök till mörkläggning letar sig solstrålarna  in genom de nerdragna persiennerna och väcker mig vid sextiden. Och det gär väl egentligen inte så mycket, då det känns gansa poänglöst att sova bort fina sommardagar som dessa. 
Således sitter jag ensam i köket bland syrener och rester från gårdagens stoooora bullbak!
Jag tillbringade större delen av dagen i köket nämligen för att baka över hundra kanebullar, vilka några ska få följa med mig på söndag till Ekbacken för att säljas till bullsugna blomsterkunder hos Monica som driver plantskolan i Lomma. Ska bli både kul och spännande och har ni vägarna förbi så kika in!
 
Denna dag hade jag bästa hjälpen i köket dessutom! Stackarn.....fick hålla till godo med en glasflaska som kavel då jag glömt en av mina viktigaste redskap i kafeköket i Oskarshamn för två somrar sedan.
 
En liten filmsnutt:
 
 
Den eminente bagaren försvann sedan i väg för att köpa mig en riktig kavel som numera stoltserar på diskbänken. Tack!!
 
 
Receptet på godaste kanelbullarna hittar ni i detta inlägg.
 
Vi bakade bullarna mjölkfria dock, genom att använda havremjölk och mjölkfritt smör och bullarna blev lika goda.
 
Ett annat bulltips är att baka kanelbullarna i muffinsbakplåt i stället för på vanlig plåt. Då växer bullarna på höjden och blir saftigare då de hålls i hop bättre, tycker jag.
 
 
Idag då?
 
Jo. En spännande dag väntar då vi få Stockholmsbesök. H:s son med flickvän kommer på besök och vi ska visa rapsfälten och havet och stränderna och.....tja allt annats vackert som finns i Skåne, då de inte varit här förut. Sen väntar middag förhoppningsvis med mina ungdomar - i alla fall de som är hemma.
 
Den här lilla damen är nämligen hos mormor, morfar och kusinerna. Tvingade ut henne i rapsfältet...förbi alla nässlorna för att ta ett foto. Piiiinsamt enligt elvaåringen. Själv har jag inga problem att befinna mig i ett gult hav av raps!
 
 
 
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Hihi Här har vi endast söta spetsgardiner som är underbart när solstrålarna letar sig in tidigt på morgonen ❤️ .....
Åh,så fina bullar & dé luktar sååå gott - Nybakat fniss & Du är så vacker där i Rapsfältet!

/Kram