Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Enklast är godast! Kladdkakemuffins med hackad choklad.

 
Ibland är bara det enklaste det godaste!
 
Som dessa kladdkakemuffins till exempel. Bara att röra ihop - inte ens elvispen behöver åka fram. Minimal disk och få ingredienser. Vill man lyxa till det ordentligt (och det vill man ju) rör man ner hackad choklad i smeten och får muffins som tar en direkt till chokladhimlen. Jag för min del, har inget emot att addera några teskedar lakritspulver. Sen är man liksom hemma.
 
Dessa muffins går bra att baka både gluten- och mjölkfria. Använd samma mängd glutenfritt mjöl och eller byt ut smör mot mjölkfritt margarin och mjölkfri choklad, alt uteslut den hackade chokladen.
 
Receptet följer nedan!
 
 

Till cirka 15  stycken :


100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl (eller glutenfritt mjöl)
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

100 g grovhackad mörk el ljus choklad

Gör så här:


Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och den hackade chokladen och rör tills smeten ärordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter.

  

Och ja! Jag cyklade till jobb även denna vackra fredag och känner mig klart värd en muffins (eller två)!

Önskar er alla en härlig fredag!

 

Kram Cecce