Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Fyra årstider på två dagar.

 
Så. Då har man - som kollegan uttryckte det - upplevt fyra årstider på två dagar...haha! I alla fall har det känts så och det var verkligen kontrasternas tid då jag efter att ha suttit och solat i linne och shorts i söndags på moster brygga i Stockholm, klev av flyget i Umeå i fallande snö. Snö? 
 
Nåja. Jag var trots kylan glad över att ha klarat flygfärden utan större hysteriska anfall och att vara framme i Umeå - staden jag besökt en gång i slutet på nittiotalet men sedan dess inte varit där.
 
Umeå bjöd på två intensiva dagar tillsammans med Sveriges övriga sjukhuslärare och vi hade både trevligt och fick lära oss en hel del under konferensens varande. Kul, att få sammanstråla i norr och känna den där känslan av samhörighet i en relativt liten del av lärarkåren. Men nog så viktig.
 
 
 
 
Vi höll till här - i stadens vackra kulturhus Väven som invigdes 2014. Ett imponerande bygge i inspirerande miljö....
 
 
...och med ett fint litet fik på bottenplan - FIKA.
 
 
 
Och här är vi - badrocksklubben..haha, tillika sjukhuslärare i Lund.
 
 
Jag hade vare sig min dator eller systemkamera med mig, vilket på sätt och vis var ganska skönt. Bilderna är från mobilen och sådant som fastnat på vägen mellan programpunkter och föreläsningar.
Mer snö föll under måndagskvällen då vi sjukhuslärare från Sveriges alla håll och kanter, samlades för att käka en god middag på en restaurang i stan - Droskan. Lite julkänsla över det!
 
 
 
Vi fick ta del av och medverka på många bra föreläsningar och workshops....
 
 
...och äta mycket god mat!
 
 
 
Lite sightseeing i stan hann vi med. Här hamnade vi på Gotthards, med sitt fina inglasade torg och Kulturbageriet. Tyvärr blev det ingen fika här denna gång, men kommer gärna tillbaks.
 
 
 
Umeälv!!
 
Två dagar gick fort och snart var det dags att flyga hem igen. Jag fick låna ett par superbra hörlurar av kollegan Lisbeth. Skönt att kunna stänga ute alla ljud när man är flygrädd och drömma sig bort någon annanstans i lugn och ro. Ett bra tips faktiskt om man inte gillar flyga.
 
 
 
Ser ju ganska glad ut trots allt....!
 
 
Och jag vågade titta ut och fångade Umeå uppifrån. Vackert!
 
 
 
 
 Längtade lite efter de blommande rapsfälten jag lämnat bakom mig på hemmaplan när kylan svepte fram i norr och som brukligt var det skönt att landa hemma på Sturup när klockan närmade sig midnatt i går.
Intensiva dagar har tagit ut sin rätt och idag när vi möttes vid runda bordet för dagens första kopp kaffe, var vi alla lite trötta. 
 
Kvällen har jag ägnat åt att hinna i kapp i vardagssysslorna, krama barn och ordingställa hemmet. Ser fram emot att få befinna mig på skånsk mark några veckor framöver och förhoppningsvis slippa fler repriser på mars månads väderläge. 
 
Med en liten bit Umeå kvar i kroppen säger jag så god natt.
 
Kram Cecce