Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man bakat en favorit: Chokladtårta med kolakräm!

 
Vi förbereder oss för dop. Övar piano och psalmer som jag lovat spela. Provar klänningar och fäster upp ärmslut. Vänder och vrider på tider. Hämta dotter i Lund. Övningsköra? Nej...sånt hinns inte med en dag som denna. Äter överbliven pizza. Gör oss fina.
Ja, allt sånt som ska förberedas och hinnas med innan man ger sig iväg på något viktigt. Det ligger lite spänning i luften, även om det bara är vi - de närsta i familjen som ska närvar när yngsta kusinen - lilla E ska döpas. Tre år gammal men massor med upplevelser i bagaget redan. Men nu är hon här i syster och svågers trygga famn och vi gläds alla med dem och tänker fira denna dag lite extra.
 
 
Jag har bakat favoriten - chokladtårta med kolakräm. En mjölkfri. En med lakrits. Alla ska få sitt.
Just denna tårtan är så enkel och så god och jag har delat receptet tidigare. På trädgårdskafeet gick det åt minst en varje dag och den blev en av våra kundfavoriter då. Lika uppskattad av barn som av vuxna och ett bra tips till er som ska ha någon form av uppvaktning framöver. Student måhända? Dekorera med färska bär eller servera vid sidan av tillsammans med grädde och succen är given.
 
Receptet hittar ni om ni trycker på länken.
 
 
Sådär ja.
Snart dags för avfärd och jag ska återgå till förberedelserna till stora familjesammankomsten.
 
Önskar er alla som kikar in här en strålande lördag, vad ni än ska hitta på.
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben