Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Nästan som sommarstuga.

 
Åh! Började ladda upp i går kväll men plötsligt blev ögonlocken alldeles för tunga och datorn stängdes i hop strax efter klockan tjugotvå. Hur trevligt och avkopplande det än är med helg, så var jag rejält trött i går.
 
Ny dag och jag började tisdagen tidigt med att cykla till jobb. Tjoho! Det går lättare och lättare att ta sig de 1,6 milen på cyklel under morgontimmarna och det är en fantastisk skön känsla som håller i sig hela långa dagen när man börjar med fysisk aktivitet. Rekommenderas.
 
Något av de bästa med att hålla helg är frukosten. Ingen tid att passa. Bara långsamt varande i ledig kostym tillsammans med scones och kaffe. Love it.
 
I helgen fick jag god hjälp med att iordningställa balkongen efter vintern, då den mest används som förvaring av allehanda prylar. Men nu åkte gammalt bråte ut, växterna fick extra omsorg och tegelväggen tyg hela vägen upp i taket och frukosten kunde avnjutas i vad man skulle kunna låtsas vara vår sommarstuga....haha! Med god fantasi kommer man långt.
 
 
 
 
Denna lördag blev det glutenfria och mjölkfria scones med chiafrön som jag blev riktigt nöjd med. Det där med att baka glutenfritt kan vara lite knepigt ibland tycker jag och blir ofta en smulig historia. Använde inget recept utan tog lite vad jag hade hemma men ska försöka göra om dem vid tillfälle och skriva ner receptet till er. Använde lite rismjöl, majsmjöl, mandelmjöl, teffmjöl och fyllde upp med vanligt glutenfritt mjöl som jag blandade med mjölkfritt smör och soya-yoghurt.  Inte svårt alls och blir hur gott som helst att servera nybakade till kaffe eller te.
 
 
 
Mer att glädjas åt:
Har hittat mina förlorade arbetsnycklar som varit försvunna ett tag. Phu!! Det lönar sig att leta minsann.
 
Mindre glädjande:
Extranyckeln till bilen är också borta. Tvåtusen riksdaler för att tillverka en ny......! Semesterkassan är synnerligen hotad. 
 
Det här med nycklar alltså. Ett ständigt återkommande dilemma i min lilla värld.
 
Kram Cecce
 
Y
Kommentar postad
Mysig liten stuga du har! Det är bara att njuta så gör det! Kram på dig❣️
Kommentar postad
Så mysigt. Men du .....nycklar är ibte bra att tappa bort 😘 Kram Anette
Svar: Verkligen INTE bra!:-)Kram!
cecce