Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man gör en slokande entre och kommer med julklappstips.

 
Efterlängtansvärt!
Äppelkaka som jag åt vid senaste besöket hos MrCake (Roy Fares kafe´) i Stockholm för några veckor sedan.
Visst blir man sugen?
 
 
 
I stora delar av Sverige ligger ett vitt täcke med snö och lyser upp marken. Inte här dock. Vid mina breddgrader ser det mest ut som ovanstående bild visar. En gråbrun sörja av löv och vatten. Typisk novembervy.
 
 
 
Och till sist i dagdens bildskörd: Ett bra julklappstips kan vara att göra en fotobok med årets ljuvligaste möten, upplevelser och minnen till någon man tycker om. Här en bild på en fotobok jag gjorde till min vän Anita när hon fyllde år. Jag använder mig av Photobox när jag gör mina album. Funderar nu på att beställa en canvastavla (eller två) till mig själv. Kanske med en vy från Gamla stan? 
 
 
Guten Morgen meine freunde!
 
Herr H och jag har en vana (ovana?) att ibland smsa till varandra på tyska. Vet egentligen inte varför. Bara en sådan där konstig sak eller egenhet man kan utveckla i en relation...haha! Min tyska är dock inte den bästa så det kan bli ganska roliga sms ibland.
 
I går var jag hos sjukgymnasten för att kolla upp mitt onda knä och konstaterade än en gång att mitt sinne för detaljer inte är det bästa. Stapplade in i rummet med knäskyddet, omtänksamt inhandlat av H innan jag lämnade huvudstaden, fel påsatt och med insidan ut. Dessutom på allmän beskådan av två sjukgymnaststudenter som stod uppradade i rummet och fick ta del av påpekandet från en road Per-sjukgymnast. Borde ju reagerat på morgonen då en diskret grå färg på knäskyddet bytts mot ett lysande kornblått disharmonierande med min rödbrunblommiga klänning. Och att sätta knäskyddet upp och ner, nedhasat utom all möjlig stöttande verkan kan ju tyckas meningslöst.
Nåja. Efter en minst sagt slokande entre konstaterades att jag åstadkommit en bristning i knäet ovanpå min redan krånglande menisk och jag fortsätter mina stapplande steg in i torsdag och en annalkande helg.
 
I kväll kommer H och vi ska äta fiskgryta med saffran. Prata ikapp. Stämma in i sången om fredag och väntande gåsmiddag i familjära rum.
 
Och jag vill bara ha mer. Mer av bra vibrationer i dimmigt november.
 
 
Kommentar postad
så goda de ser ut
Kommentar postad
ha en toppen dag
kramis