Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man uppiggas av NK:s julskyltning i huvudstaden och tar rekordet i dåligt lokalsinne.

 
Knät suger och jag har sett denna vinters första snö i Nässjö.
 
Ungefär så skulle man kunna sammanfatta de senaste timmarna på Sj:s snabbtåg hem mot skåne. Ja, förutom att jag fått hela vagn 6 att le (läs:smygskratta) åt mig, då jag virrat runt i gången några gånger, efter att ha hämtat en pappersmugg gratiskaffe i bistron, oförmögen att hitta min plats. Hörde någon mumla: Är det svårt? Medan en annan snäll passagerare försynt hänvisade mig till plats 39 där jag mycket synligt placerat min nya dunkappa, med orden: Här sitter du!
Men tack! Jag har nyss slagit rekord i höjden av dåligt lokalsinne..haha, med följden att jag inte vågat öppna min medhavda färdkost med kokta ägg som inte luktar hallon direkt där i plastburken. Tänker att där går nog gränsen även för mig vad gäller uppmärksamhet i en tågvagn.
 
Och så knät som efter gårdagens fadäs är svullet och får mig att röra mig som en mycket gammal person. Jag har svårt att stödja mig på det och det är svullet och ett läkarbesök under morgondagen är nog på sin plats. Efter att H köpt ett stödjande och värmande knäskydd, ombesörjt mig med Voltaren gel och serverat mig starkvinsglögg till frukost känns det dock ganska ok. 
 
Nåja....för att inte låta alltför gnällig ska tillföras att vi haft en mysig helg. Trots utebliven skärgårdsvistelse. Ibland har saker och ting möjligen en mening och vi har haft en lugn  helg tillsammans i horisonellt viloläge. Bra nog för stressade själar och inte minst för mig som har en tendens att hoppa runt i tid och rum. 
 
Innan min hemfärd tog vi oss i alla fall en tur på stan i ett adventsprytt Stockholm. Så vackert på något sätt. Den där stämningen av förväntan underströks av NK:s för dagen påbörjade julskyltning. Det var fler än vi som trängdes framför de stora skyltfönstren med temat från Ingemar Bergmans Fanny och Alexander med anledning av I. Bergmans hundraårsjubileum.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Julstämningen var det inget fel på!
 
En trevlig avslutning på en mysig helg med minst sagt oväntat men också spännande innehåll, med tanke på att vi firat ner en soffa från femte våningen i Ersta. Tycker alltid jag, trots mina numera många besök i huvudstaden, får uppleva nya saker och möten.
 
Tågvagn sex börjar tömmas på folk och jag närmar mig skåne och därmed också mina fina ungar på hemmaplan. Dags att återställa ordningen och blicka fram mot måndag och ny arbetsvecka. Kanske med kyligare temperatur även i söder. Sommardäcken på bilen börjar kännas smått otillförlitliga och ett byte hägrar i slutet på veckan. Hoppas halkan väntar på sig. 
 
En önskan om fortsatt plusgrader och om ett fungerande knä alltså så här i gränslandet mellan helg och vardag. Stockholm och skåne. Glögg och vatten.
 
Kram Cecce