Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När tiden suddas ut.

 
Tillbaka i lördag. Tillbaka i tiden. Tiden mellan 1970-1990 blir ett oundviligt samtalsämne när vi träffas. Vi barn ursprungna ur den skånska landsortsmyllan. Sammansvurna i barndom när den enda tillvaron  som räknades fanns i den lilla byn vid foten av Kullaberg. Då - när vintrarna fortfarande var vita. När mellanmålet bestod av mjukt franskbröd med ost och fnitter. När vassa halmstråstick prydde sommarbruna ben. När Abbaposters klädde varenda yta vägg. När livet var ömt och vackert och ville oss väl. 
 
Nu möts vi i Stockholm och kallar oss vuxna. Livet är inte lika enkelt längre...haha! Annars är det mesta sig likt, trots alla vatten som flutit under broarna - synliga i de livslinjer som numera präglar våra ansikten. Personliga upplevelser som sammanvävs i det kollektiva. Skratten som studsar mellan väggarna på Världshuset som valts för kvällen. Ljusen som fladdrar för evig vänskap alltmedan fyrarättersmenyn tryggar höstfrusna magar.
 
Det är varmt. Det är tidlöst.
 
 
 
Först gick vi på Tekniska Museet och upplevde tiden, tekniken och kamerorna. Målet var utställningen - Svenskt fotografi under 175 år, men fick se och uppleva så mycket mer.
 
 
 
Sen bar det i väg i mörker och höst mot ett upplyst och välkomnande världshus som bjöd på god mat och dryck i en skön och avslappnad atmosfär.
 
 
 
 
Trion hade för dagen utökats med respektive kärlek i en härlig blandning dialekter från norr till söder.
 
 
 
Rätt nummer två i raden fyra - underbart god sotad lax med citronkräm. 
Missade ta foton på de övriga rätterna i en välkomponerad middagsmeny, men allt var gott och ingen av oss försvann direkt hungriga vidare ut i Stockholmsnatten. 
 
Tack för en härlig dag och födelsedagsprestent!
 
Foto: Olle Eriksson.
 
Till sist. En bild tagen av Olle under besöket på fotoutställningen.
Jag. Omgiven av barndom, hyss, bus, systrar, tvillingar, lekkompisar, skolkamrater, grannar, vänner....ja, och allt annat som inryms i  berättelsen om oss.
Tacksam.
 
 
 
Kram Cecce