Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Champagnelös i höstglöd.

 
En drar väskorna och en fotograferar, En rättvis fördelning tycker jag...haha!
 
Det är svårt att låta bli att fågas av naturens skönhet. Hösten i bravur. Långt mer framskriden här i Hästängsudd mellan Vaxholm och Åkersberga än hemma i skåne. Sannerligen vackert framskriden även om vädret för övrigt kanske inte var det bästa. Men tystnaden - den där magiska tystnaden att höra sina egna andetag i - fanns där. Viken, vattnet, bryggan - allt det där som får våra stressade inre att varva ner, sänka våra axlar och bli ett med tiden. Allt fanns där när vi anlände under lördagsförmiddagen och bjöd morbror på kanelbullar och kaffe med den vackrast skärgårdsvy som kuliss.
 
 
 
 
 
 
En upptagen badstege som vittnade om att sommaren var slut för denna gång. Det hindrade förvisso inte vissa för att ta ett morgondopp i alla fall. Enligt mitt mått och se det - ett aningen dråpligt tilltag men....nog så uppfriskande enligt andra.
 
 
 
 
 
Båtarna däremot.....fortfarande framseglande över viken.
 
 
Och så detta. Det bästa av allt. Frukost och nybryggt kaffe med vidunderlig utsikt framför.
Söndagslyx.
 
 
På bordet under gårdagskvällens middag med morbror och moster saknades den i resväskan medtagna champangeflaskan. Någon (nämner inga namn här) hade den goda smaken att tappa flaskan vid ankomst rakt ner i stengolvet. Men. ÅÅÅhhh. Trodde jag skulle bli galen. Hade ju sett fram emot att få korka upp champange och fira tvåårsvarandet.
Nåja. Whiskey går lika bra. Right?
Inget kalas utan kras.
 
Till sorgligheterna hör att moster insjuknat under fredagen i någon slags magsjuka och kunde med nöd och näppe ansluta sig till det goda härliga. Stackare. Hoppas innerligt att sjukhusvistelsen leder till förbättrat mående och att hon snart dansar åter mellan blomkrukor, kulturella upplevelser och middagsbord igen.
 
En härlig helg på många sätt som ni förstår, med lite oroskant därtill. Mycket att fundera på vad gäller framtid och nutid, möjligheter och omöjligheter, om här eller där.
Jaja.
 
Nu: På väg hem med sikte på måndag och ytterligare ett födelsedagbarn att fira.
 
Kram Cecce