Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Fyra orsaker till vänskap.

 
Lugnet har lägrat sig och ordningen återställd. Jag befinner mig i ryggläge i nattbäddad säng och med tanken om en kort summering av de senaste två dagarna.
 
Jag och H begav oss under lördagens tidiga morgontimmar ut på de skånska farlederna, tog vägen om barndomshemmet för att lämna av Rebecca hos kusinerna och för vidare färd mot småland. Vackert höstlandskap i rostiga färger. Kaffetermos. Nybakade scones som färdkost och turkisk peppar i handskfacket. Breda asfaltsanläggningar som såsmåningom övergick i slingriga landsvägar alltmedan skogen tätnade och sjöarna glimmade. 
Vi anlände konstnärsparet vid lunchtid och bjöds på en fantastisk måltid i huset vid skogen. Här - hos kusinfamiljen hade vi gärna stannat en bra stund till, om inte målet för resan - en väntande fest i Oskarshamn varit lockande. Alltför kär för att missas. Ska visa er bilder från lunchen, kusinen och det mysiga växthuset senare.
 
Men först...några få tagna bilder från min vän Anitas födelsedagsfirande. För här hamnade vi framåt kvällen. Ombytta till festklädnad på hotellet med sjöfartskuliss, förväntansfulla men något omtumlade av dagens framfart.
God mat, gott folk, känt folk, okänt folk - höjda glas och sjungande umgänge.
En bra förutsättning för en härlig fest. Och det blev det.
 
 
Min present till födelsedagscelebranten och min bästa vän blev en fotobok - ihopnåpad under sena timmar med denna blogg som grund. Är vid dessa tillfällen extra glad för dokumentation och berättelser som spänner över tid man annars glömt.
 
Vad är en vänskap? Hur kan den förklaras?
Vad gäller denna kvinna - Anita - är anledningen fyra: Engagemang. Generositet. Omtanke. Lojalitet.
Fyra orsaker till vår vänskap i nu hela trettio år.
 
 
 
Åh, vi har haft så mycket roligt i hop!
Så mycket att det räcker till en hel bok.
 
 
 
En bild med dålig kvalitet. Men dock. Två slagna festprissar i soffan...haha!
 
Nåja. Det tar lite på krafterna att köra långt och tidigt efter en hårtarbetande arbetsvecka och vi lämnade festligheterna vid midnatt. Lite trötta men pösnöjda efter en härlig dag.
Tack Anita och Micke för att vi fick vara med!
 
 
Bästa Anita! 
 
Timmen är sen och vintertiden gör sig gällande. Hög tid att stänga ner den här datorn.
 
I morgon ska jag testa något nytt - floating! Man lär bli både avslappnad och tyngdlös.
Något för mig alltså.
 
Kram Cecce