Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Med fyra tårtor, åtta sorters kakor och en tupp.

 
Målet för söndagen var födelsedagskalas hos mormor och morfar! Denna vackra söndag då solen strålade från klarblå himmel, H cyklade ner till stranden för att ta sitt sedvanliga morgondopp och jag packade ihop ytterligare några lådor med kakor från frysboxen för att ta med mig upp till föräldrahemmet. En bra dag att kalasa på, med andra ord.
 
Jag hade nämligen lovat stå för fikat då jag hade kakor och tårtor kvar från kalaset i augusti. Kakor och tårtor nog för att fylla ytterligare minst ett födeledagskalas för mostrar och fastrar, syskon och syskonbarn.
Således styrde vi kosan norrut för att fira morfars födelesedag, laddade med presenter och kakor och en ryggsäck med badkläder om badandan skulle falla på.
 
 
Mitt i härligheten. Lilla E i färd med att avsmaka mosters kakor.
 
 
Sans Rivaltårta trängdes om utrymmet med Prinsesstårta, jordgubbsmousstårta, Choklad/lakritstårta, bullar och kakor.
 
 
 
Ingen gick direkt hungrig härifrån..haha. Snarare sockerchokad och kakdäst.
 
 
 
 
 
 
Och tuppen i övervakade det hela.
 
 
 
Den här lilla damen, nyss hemkommen från Italien spenderade tiden mellan saftglas och kakfat med att dansa runt bland mormor och morfars blommor och blad. Ty här finns mycket växtkraft!
 
Som ni ser en fantastisk eftermiddag i familjär atmosfär, med kaffe och kakor och mången samtal om livet nu och då. Precis som ett äkta skånskt kaffekalas ska vara.
 
Så nu sitter jag här i soffan, trött men med energidepåerna fyllda till bredden, redo att antaga en måndag. Till ovanligheterna hör att H sitter vid min sida, trots söndag still going strong i Skåne. Känns helt ok att slippa avskedet på Lunds Centralstation, som nu får vänta tills onsdag. H ska jobba följande dagar i Lund och vi slår följe mot stan i morgon. Ett tilltag jag definitivt skulle kunna vänja mig vid.
 
Kram Cecce