Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Med yvigt röstläge på Vaxholms hembygdsgård och bageri!

 
Det var inte heeeelt lätt att bestämma sig framför den enorma kakbuffe som dukades upp framför ögonen i lördags, då jag och Anita var på besök på Vaxholms hembygdsgård. Vi stod ganska länge och sa ååååh...och aaahhh...med röstläge, lite för yvigt för att räknas som diskret. Har ni inte varit på kakbuffe tidigare tycker jag ni ska ta ett besök dit. Sanna mina ord så mycket gott! Ögat vill definitivt ha mer än magen förmår även om man som jag har en ganska diger kakmage. Till slut bestämde jag mig. Dök ner med tårtspaden framför en vacker guldgul passionsmoussetårta och spatserade iväg ut på trädäcket med utsikt över kobbar och skär. Anita...som hade något svårare att bestämma sig för bakverk och som framme i kassan bytte ut sin blåbärscheesecake mot en hederlig äppelpaj, kom snäppet efter.
Vädret inbjöd till utevistelse denna eftermiddag, även om inomhusmiljön också var lockande - och vi fick en njutbar stund med goda bakverk, skönt prat och vidunderlig utsikt!
 
Lite bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här glad är man då!
 
Och jag kan fortfarande med lätthet framkalla känslan med munnen formad som ett leende när jag minns tillbaka på passionstårta och skärgård en regnruggig skånetisdag som denna.
 
För hit har sannerligen hösten kommit med besked. Regndroppar keep falling on my head och nya stickade koftan under regnkappan känns som ett självklart val när jag springer mellan huskroppar och parkering in i eftermiddags- och kvällsaktiviteter. Känns ganska lugnt ändå - i strävan efter balans mellan yrkes och fritidsliv, familj-och egentid, själ och kroppsharmoni - att ha hittat någon form av jämviktstillstånd. Gudarna ska veta att det inte alltid varit så. Ok då...vad gäller den kroppsliga balansen dippar det något. Mer träning behövs onekligen i mitt alltför stillasittande liv men....vill inte göra jobbet.
 
Kram Cecce
Kommentar postad
åh så gott den såg ut med blåbär =)

kram