Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har en förvirrad granolaperiod.

 
Nyss sprungit runt och letat efter mina glasögon (som jag numera inte klarar mig utan när fokus måste göras i bokstavsformat) och höll på att bli tokig för att jag inte hittade dem där jag var heeelt SÄKER på att jag lagt dem sist. Så jag har sprungit runt och fäktat med armarna i yviga gester och beklagat mig å det ljudligaste för alla som velat lyssna (det vill säga ingen)...ända tills jag sprang förbi spegeln i hallen och råkade slänga en blick på min spegelbild och såg var glasögonen tagit vägen. På huvudet!!
Jamen....
Inga fler kommentarer på det.
 
Då har jag det bekräftat. Att jag är en ganska virrig typ, vilket alla som känner mig nog kan stämma in i. Ibland undrar jag hur stor del av min vakna tid jag springer runt och letar efter saker? Tid som kunde spenderats bättre. Nåja. Jag tänker inte föra någon statistik över detta, men kanske öva mig på att var lite mer närvarande här och nu? 
 
 
 
Och nu var det inte detta jag skulle ägna detta inlägg åt, utan samla i hop mitt spretiga måndagsjag och visa en bild (från förra året dock) på min granola jag ikväll knåpat ihop. Ty här i huset har vissa hamnat i en slags granolaperiod och jag börjar bli trött (och plånboken tom) på att fylla Icas kundkorg full med granolapaket. Finns liksom ingen ekonomi i det. Alltså har jag äntligen tagit mig i kragen och gjort min alldeles egna granola efter följande recept, som kan varieras lite hur man vill och vad man har hemma.
Basen är i alla fall:
 
4 dl havregryn
1 dl grovhackad mandel
0,5 dl linfrön (eller chiafrön)
någon matsked honung eller agavesirap
någon tesked kanel
ca 2 msk smält kokosolja
0,5 dl vatten
0,5 dl pumpafrön 
0,5-1 dl valnötter
en gnutta salt
 
Det är grunden. Idag fick lite krossat bovete och kokosflingor följa med på plåten. Även torkad frukt kan tillsättas efter gräddning om man så vill.
 
Jag breder ut alla ingredienserna på en bakpappersklädd plåt. Ringlar över honung efter tycke och sötmasmak liksom kokosoljan blandad med vatten. Kryddar med kanel och lite salt. Blandar om och sätter in plåten i ca 200 graders ugnsvärme sisådär en 15 minuter. Man får passa granolan så att den inte blir bränd och röra runt några gånger under gräddningstiden. Sen tar man ut granolan när det doftar gott i köket och den är sådär gyllenbrun. Låter svalna och häller i en glasburk.
Voila! Svårare är det inte.
 
Tycker absolut ni ska prova och äta tillsammans med yoghurt! Supergott!
 
 
Avslutar med en bild från havet och Helsingborgs tropical beach centralt belägen i stan, där även H tog sig ett dopp i går. Huva!! Inget för mig, men njutbart att vistas vid.
 
Så.
Något måndagsvill och granolastinn ringar vi in den här måndagen och säger god kväll.
På återseende.
 
Kram Cecce
 
 
 
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben