Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man utflyktar hemma.

 
Skön, härlig lördag som spenderats på hemmaplan. Nybryggt kaffe. Doften av scones. Helgkrämig äggröra. Mjuka steg i nyvaknat hem. Svaga solstrålar på gråblåhimmel som väckte lusten att ta sig ut. Sätta sig på cykeln och ta sig ett dopp i spegelblankt hav för en del av oss. För andra...bara ett spatserande i sfären av ledighet och känna lördagen i sig.
 
Så småningom bestämde sig jag och H för att sätta oss på våra gröna Kronancyklar och ta oss ner mot naturreservatet och åmynningen. En utflykt på hemmaplan. Dels för att utforska bryggan som vi aldrig sett vart den leder. Dels för att inte bara dega ner oss i soffan med skärmar framför. 
Vi packade ner termos och kvarvarande godsaker från kalaset i augusti. Kanelbullar och morotskaka fyllde utflyktskorgen. Och så kameran såklart. H:s fullformat tillsammans med mitt nya ljusstarka objektiv. Yes! En oslagen kombination som föranledde prat och gemensam vårdnad av kamera och objektiv i en slags varannanveckauppdelning...haha! Ett billigare alternativ till nytt kamerahus till mig och nytt objektiv till H. 
Och ganska smidigt! I alla fall idag, då kameran placerades i cykelkorgen, och vi trampade ner mot havet med naturreservatet i sikte.
 
 
 
 
 
Till slut kom vi fram och dukade upp till fika där hav blir till å, med utsikt över Barsebäck och Köpenhamn.
 
 
 
Kaffe smakar extra gott utomhus!
 
 
 
 
Perfekt ställe för en utflyktsfika! 
 
 
En synnerligen skön stund i sensommarskrud, som fortsatte med ryggbiff, rostade grönsaker och dryck därtill tillsammans med övriga familjen för att sluta i soffan med filmredigering och bildbehandling framför tvapparaten. 
Nej, vi behöver inte åka så långt för att utflykta. Det mesta av det bästa finns här.
 
Vi har det bra. Jag har det bra. 
Och det kommer mera.
 
Kram Cecce