Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Mandeltårta med Marabou schweizernötchoklad!

 
Tänker inte beklaga mig över det väderläge som just nu härbärgerar över skåne. Snöflingorna dalade i morse från grå himmel. Solen och värmen som påtagligt vittnade om vårens antågande under gårdagen är borta.
Puts väck! Bara så där.
Och den tänkta turen till föräldrahemmet under eftermiddagen för byte till sommardäck hänger som en osalig fråga i luften. Ska? Ska inte?
 
Mycket trevligare är då, att hänge sig åt godsaker som schweizernötchokladkkaka dekorerad med sommarbär och en och annan påskkyckling i marsipan! En lättbakad liten tårta att bjuda på när man har lust med mandelbotten översållad med Marabou schweizernötchoklad. Mums, säger jag bara.
Bakade tårtan till påskkalaset för många år sedan och minns att systersonen inte kunde få nog och åt upp hela tårtan by himself! Receptet hittar ni i detta inlägg!
 
 
 
Fungerade lika bra denna påsk!
 
Hade gärna stannat kvar där i påsken och godsakerna men måste inse att det är dags att kavla upp ärmarna och ta tag i vardagen igen. H är kvar i skåne och passar på att göra intervjuer och förlägga arbetsdagen här för vidare färd norrut under morgondagen. Känns bra att få lite extra tid och tillbringa lite vardag tillsammans som omväxling.
 
 
Kram Cecce
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben