Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När ett bra avslut ger en bra början!

 
 
Dagens fredagskaka blev kärleksmums i tårtlik format. Hade nämligen ingen fyrkantig form att tillgå på Sjukhusskolan där jag arbetar, utan fick använda en rund springform. Gick lika bra det! 
Använde oss av Leilas recept, med bitar av mörk choklad i smet och glasyr och som ni hittar här. En något lyxigare variant än i traditionella kärleksmums. (Vi använde oss av en springform med måttet 22 cm i diameter och bakade en halv sats).
 
Ett synnerligen härligt sätt att inleda en fredag om ni frågar mig och eleverna på Sjukhusskolan.
Smaken och doften av nybakad kaka hänger sig kvar hela vägen fram till måndag.
Ett bra avslut ger en bra början!
 
 
 
Och nu sitter jag här. I tågvagn fyra åkandes genom ett vårlikt och soligt sydsverige på väg mot mitt andra hem i huvudstaden. En vana som slagit rot i rutinerna de senaste två och ett halvt åren då jag/vi pendlat mellan kust och stad och hållt tågskenorna varma. Helg ut och helg in.
 
Så här långt har jag både hunnit sova (jajamen....det tar fem minuter från att tåget lämnat Lunds Centralstation innan jag försvinner in i sömn och vaknar lagom till Nässjö...haha), dricka kaffe och fundera på om jag ska handla en burk tapas eller räkor med couscous i chilimajjo i tågets restaurangvagn. Svåra val det där! För övrigt består färdkosten av turkisk peppar och Lindts mörka choklad som håller mig vaken resten av turen. Fler än jag som är trötta så här års? Inte ens en tur till skärgården och vattnet och lilla huset vid bryggan kan tvätta bort den där känslan av energilöshet som lurar i cellerna. Förhoppningsvis kommer solen göra sitt tillsammans med idogt knaprande av ashwaganda och d-vitamin som varit min räddning i vinterlivet. Lite skärgårdsluft på det sen är jag som ny! Vi får väl se...
 
Blickar med tillförsikt fram emot helgen som väntar med vila och vyer över isfritt vatten. En promenad. Fika i solen. En sömlös tillvaro i snigelfart.
 
Linköping nästa.
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Ser så gott ut!!!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben