Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När favoriten heter Salmiakki!

 
Mitt favoritlakritsgodis just nu, som för mig introducerades på Lakritsfestivalen:
Haupts Samimiakki!
Praliner med ett väl och lagom avvägt lager vit choklad med en salt lakritskärna i mitten pudrad med salmiak.
Jag bara säger: Ät!
 
Många liknande praliner innehåller söt lakrits, men inte denna! Älskar ju saltlakrits så denna föll mig i smaken direkt.
 
 
 
 
 
Annars en bra tisdag i vårregn och en något mulen atmosfär. Men ryggen känns bättre, tack och lov, och idag tog jag mig ner till träningsrummet efter jobb för att cykla på träningscykeln en stund. En av de träningsformer jag faktiskt klarar av just nu. Mitt träningsmål - två gånger i veckan - går sådär. Är det inte knät så är det ryggen, men skam den som ger sig. Att försöka få till två träningstillfällen i veckan bör jag klara.
 
Fler än jag som ägnar sig åt klädsurfande på nätet? Med våren kommer önskan om nytt och jag har i vanlig ordning kollat in en massa önskvärda ting. Är svag för klänningar som bekant men försöker hålla habegäret stången, då jag i vintras vid utrensning av garderoben räknade in det facila antalet av sextio klänningar på galgarna. Ja ni hör ju. Jag behöver verkligen inte fler även om jag gett bort hälften till bekanta och till välgörenhet.
I vår och sommar satsar jag på nya skor i stället. En icke försumbar detalj en kommande våroutfit.
Har i det hela blivit mycket bättre på att inte hemfalla i impulsköp utan försöker tänka en vända till. Tre tonåringar kräver sitt och det känns helt enkelt inte lika angeläget längre att shoppa sig lycklig för stunden.
Kanske är det det man kallar...mognad? 
 
Nu ska jag avsluta denna dag med att begrava mig boken jag längtat efter att läsa hela dagen (Ett litet liv) innan sömnen tar över.
 
Kram Cecce