Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Att göra mer av det som gör mig glad.

 
 
Klockan har passerat tjogo och köket där jag sitter känns fortfarande varmt och kvavt. Trots att dörren står vidöppen ut till balkongen smetar klänningen längs ryggen och kroppen längtar efter svalka. Värmen håller onekligen i sig trots en bit in augusti och cykelturerna till och från jobb känns fortfarande som ett alternativ. Även om jag idag fick motiverar mig extra mycket för att ta mig upp på sadeln och ta mig i väg. Motigt om än nyttigt.
 
Rebecca ska börja sin hösttermin först på måndag. Hon som nu ska börja sjuan. Hon som är yngst i barnaskaran. Hon som fortfarande har sommarlov kvar att leva.
Hon och jag har ägnat varma augustikvällar denna vecka att ta en kvällspromenad längs stranden. Får jag ta en bild på dig? Snälla? Tonåringens ivriga stämma studsade mellan pilträd och hav och mamman gav med sig...haha!
Trött efter en dags arbete i kommunala rum men nöjd över friheten i sommarkvällen. 
 
 
Idag har jag bakat!
En sysselsättning jag ägnar mig åt alldeles för sällan numera, även om det blivit en del björnbärskakor, äppelpajer och en och annan födelsedagstårta å de senaste. Har bestämt mig för att jag ska göra mer av det som gör mig glad och i eftermiddags blev det nybakade baugetter till tomatsoppan efter ett gammalt recept jag har. Ett sådant där bra recept som går lätt att baka men ändå är gott. Ska skriva ner receptet i morgon. Det lovar jag.
 
 
För omm en stund anländer H för att tillbringa helgen i skåne. Denna gången i vår nya bil som han kört ner i från Stockholm efter intervjuarbete i Motala under dagen. Som vanligt ska det bli mysigt att ses igen! Särboskapet har sina fördelar.
 
Kram Cecce
 
 
Y
Kommentar postad
Ser framemot receptet! Ha det gott och trevlig helg! Kram!
EvaN
Kommentar postad
Jag har jobbat två dagar efter en lång sommarledighet och det tog på krafterna, haha. Fin bild på dig! Ha en härlig helg!