Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har en favorit på fatet.

 
Frestar i kväll, så här innan läggningsdags, med bild från gårdagens fika hemma min Emma som bjöd på raw chokladbollar i olika tappning. MIn favorit var inte helt otippat de med lakrits. Åh...så goda. Smakade som vanliga chokladbollar men med nyttigare touch och var gjorda på kokosolja och dadlar istället för smör och socker. Mums säger jag bara.
Dottern gjorde för övrig sin första arbetsdag på nya jobbet idag på Ernst and Young, vilket hade, enligt utsago gått bra. Heja dig Emma!
 
Min egen måndag har förflutit i arbete på Sjukhusskolan, med efterföljande möte och fika hemma hos min iranska väninna. Alltid lika givande! Hon bjöd förutom på goda iranska småkakor och nygjord körsbärssaft på en välbehövlig ansiktsbehandling och nu är jag så fin, även om vissa delar av behandlingen kändes en del. Men vill man vara fin får man lida pin, som min moder alltid sa när hon borstade ut tovor ur håret när jag var liten.
 
Nu ska jag göra följe med mina två trötta tonåringar som gjort sin första skoldag för terminen idag. Den store som börjar tredje året på gymnasiet och den lilla som börjar sitt första år på högstadiet. Alltid lite nervöst. Pirrigt. Spännande. Oroligt. Alltså blir det en tidig sänggång i detta hus i kväll.
 
Är det vardag så är det.
 
Kram Cecce