Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har ett middagstips! God gulaschgryta.

 
Det där med vardagsmaten brukar vara en historia för sig. Ibland går det som på räls men ofta tryter inspirationen. Jag har ett antal rätter som jag laborerar emellan och försöker så långt det är möjligt laga bra mat från grunden. Jag tycker det är en bra sak att göra då det känns viktigt att ge mina ungar (och mig själv) bra och näringsrik mat. Men som sagt...tips på bra rätter, som går hyfsat enkelt att laga när man kommer hem från jobb, är alltid välkommet. Har funderat på att prova beställa hem matkassar men ännu inte kommit så långt. Kikade däremot in på Citygross hemsida och hittade bra veckomatsedlar med inspirerande recept. Kanske blir det en matkassebeställning där såsmåningom. 
 
Idag provade jag ett recept på guslaschgryta från Citygross glutenfria matkasse som blev riktigt lyckad. Tonåringarna gillade gav den bra betyg. Delar med mig av receptet nedan.
 
Jag hade inte alla kryddor hemma och höll mig till paprikapulver och chiliflakes men grytan blev god ändå. Jag serverade den med rivna morötter, squash från kolonilotten i Stockholm och creme fraiche. 
Mums!
 
 
 
Gulash med hetta
(från citygross)
 
800 g potatis
1 st gul lök
smör till stekning
1 st vitlöksklyfta
500 g blandfärs
3 msk tomatpuré
390 g krossad tomat
2 dl vatten
3 krm hel kummin
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
2 krm sambal oelek
1 st röd paprika

50 g spenat
200 g morötter
 
 Tvätta och tärna potatisen. Skala och skiva löken. Stek i en gryta med smör. Skala och pressa i vitlök. 
Stek samtidigt färsen i en stekpanna tills den är helt genomstekt och har fått färg. Rör ner färsen i grytan.
Rör i tomatpuré, krossad tomat och vatten. Smaksätt med mortlad kummin, paprikapulver, salt, peppar och sambal oelek. Låt grytan sjuda under lock i ca 15 min.
Tärna paprikan och rör ner i grytan innan servering.
Servera med spenat och strimlade morötter.

Tips. 
Klassiska smaksättare i en gulasch är paprikapulver, lök och kummin. Smaka dig fram och ha i lite mindre eller lite mer tills du får den precis så kryddig som du vill ha det.
 

 
 
 
Kram Cecce