Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Bland karameller, hantverk och chokladhjul på julmarknad i Gamla Stan.

 
Uppkrupen i sängen med choklad och en kopp te, i färd med att skriva några rader om helgen som gått. 
Resväskorna står kvar i hallen, fortfarande ouppackade och klockan börjar närma sig ett sent klockan tjugotre. Rebecca och jag landade hemma för någon timme sedan, trötta men nöjda över en helg i huvudstaden tillsammans med H.
Vi har bott ute i sjöhuset vid randen av Roslagsvattnen och skärgårdsvyer. Helt underbart även om badbryggan var beklädd med vit frost och sommaren kändes långt borta. Mänsklig värme från upplysta fönster speglade sig i vattenytan över viken och allt var vackert.
 
 
 
Idag tog Rebecca och jag oss en tur på Gamla Stan och spatserade runt bland bodarna på julmarknaden på Stortorget. Trots regnblandat snöfall var det mysigt att befinna sig bland alla stånd med karameller, hantverk och chokladhjul. En av de finaste julmarkander jag vet.
 
Vi värmde oss med varmkorv och stannade vid slottet för att titta på vakterparader och kanoner, ända tills Rebeccas nyinköpta stövlar klämde på obekväma ställen och stegen gick mot centralstationen igen.
 
 
 
 
 
 
 
Lite omvägar inom mera tonårsvänliga shoppingbutiker blev det så klart också ty värk i fötterna hindrar icke en shoppinglysten tonårssjäl...haha! Nu blev det mest fönstershopping med längtansfulla suckar över en och annan väska och annat modetyg, men så här innan jul får önskningarna hänga i luften och förhoppningsvis hamna på tomtens julklappslista.
 
 
Nåväl. En synnerligen adventstrevlig helg med gästvänligt omhändertagangande med  mosters goda mat och morbrors egenhändigt tillredda glögg känner vi oss nöjda och tillfreds, redo att anta sista arbetsdagarna innan jul.
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben