Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Fredagsgott och mammafunderingar.

 
 
Hej fredag!
 
Egentligen hade jag tänkt visa bilder på kakor jag bakat - små mejeri-och glutenfria jordnötskakor eftersom jag är inne i en jordnötsperiod och helt enkelt inte kan låte bli att småäta jordnötssmör om dagarna. Det är något i smaken som tilltalar mig enormt.
Sparar dock på receptet tills nästa vecka och frestar på med bilder på godis från Cloetta. En nyhet för alla Pollyälskare - färgglad tuttifruttipolly! Ett klart värdigt lördagsgodis liksom en annan nyhet - fruktiga godisbitar i form av smajlis! Inspiration till helgen kanske.
 
 
 
 
Själv sitter jag på tåget mot Stockholm i höjd med Nässjö och liksom cocconar in mig i tågsätet i vagn fyra. Min egen lilla ombonade vrå av världen i drygt två timmar till. Det är ganska skönt att stänga av omvärlden och förvinna in i tankar, vila och poddar och dricka kaffe i pappersmugg med den där känslan av att vara på väg...lite på rymmen bort från vardagsbestyr, viljor och skrovliga tonårsröster. Samtidigt tänker jag att det är lite som mitt liv ser ut just nu där en gammal epok är på väg bort och en ny på väg in. 
 
Jag märker det speciellt på den yngsta som snart är tonåring. Konstellationen har ändrats och jag befinner mig alltmer själv i hemmets ytor. Hon börjar göra sig fri- min lilla. Stänger dörren om sig och meddelar bara det hon har behov av. Jag är inte längre involverad och alltmer frigående i tid och rum.
En utflyttad vuxendotter. En hemmavarande vuxenson. En nästanvuxenson. Snart en tonårsdotter. Min familj har sprungit iväg - kroppsligt och tidmässigt.
Mammarollen har bytt skepnad och jag står kvar och undrar vad som hände. 
En epok är på väg bort. En ny på väg in.
 
Finns mer att säga i detta, men lämnar det för stunden. Konstaterar mer hur det ser och byter rädslan mot nyfikenhet över vad som väntar runt hörnet. Och det är spännande!
 
Ikväll ska jag ta tunnelbanan mot Globen och möta upp H. Vi är ett litet gäng som ska käka och spela bowling och det känns som det kan gå lite hur som helst..haha! Bowling är inte min starka gren i livet, men kul blir det säkert. I bowlinggänget finns två ynlingar från Luleå vars föräldrar ska gå på Bo Kaspers orkester och jag och H agerar vuxensällskap under tiden och jag ser fram emot att återigen få möta vännerna från norr.
 
Stockholm, Globen och fredagshärligheter nästa alltså. 
 
Kram Cecce