Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Mellan semla och jordärtskocka.

 
 
 
Fint minne från i fredags då jag fikade på semla och vaniljhjärta med min vän Mia på Fahlmans konditori i Helsingborg. 
Mia stod för semlan och jag för vaniljhjärtat - två goda bakverk som fick inrama en nära och fin pratstund i fredagsvimlet.
 
 
 
 
Och här ligger denna  lilla luring på min sida arbetsbordet...haha! Inte lika välsmakande med något bättre för kroppen måhända.
Tvära kast. Å ena sidan semla. Å andra jordärtskocka.
Kollegan Anders hade lägligt placerat kockan på bordet i morse, då vi kommit överens ( i ett svagt ögonblick) om att äta vars en rå jordärtskocka i syftet att kolla vår tarmflora, efter ett tips från bloggen Foodpharmacy. Om man klarar äta en rå jordärtskocka utan magbesvär har man nämligen en bra bakterieflora i tarmen läste vi.
Någon som prövat?
Sagt och gjort. Jag fegade dock och nöjde mig med en halv medan Anders satte i sig hela härligheten right a way. Nåja. Än så länge har jag inte känt av något i magtrakten, vilket jag tolkar som positivt. Men vi får se...
 
För övrigt har veckan börjat bra. Kyligt men bra. 
Temperaturen har befunnit sig en bra bit under minusstrecket och jag har börjat morgnarna med att skrapa isiga bilrutor och kört till jobb med stelfrusna händer.  Inget skönt med det.
Då har eftermiddagarnas ambition om träning och lyckan i att verkställa denna känts betydligt skönare. Har satt upp målet att klara två respektive tre träningspass i veckan beroende på om det är Stockholmsvecka eller Skånevecka. Och det är ett mål jag rimligen borde kan klara.
För det är väl det det handlar om? Att sätta målen lagom högt. Att kunna kännas att man lyckas.
 
Vaniljhjärta för själen, jordärtskocka för tarmen och rimliga träningsmål för självkänslan. Mer djuplodat än så blir det inte från en avslappnad och förnöjsam själ denna tisdagskväll.
 
Kram Cecce