Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Om historien, städerna, jordnötskakorna och livet en tisdag.

 
Så blev det morgon och det blev onsdag.
Det går snabbt när man har trevligt!
 
Påbörjade inlägget sent i går kväll men somnade ifrån mina föresatser efter en innehållsrik tisdag som började i Malmö.
Min gamla hemstad, dit jag flyttade i slutet på åttiotalet. Gick på musikhögskolan och lärarhögskolan och utbildade mig till lärare. Tog sabbatsår och jobbade på JC och lärde mig allt om mode och jeans. Åkte på skidresa och blev ett korsband fattigare och fick påbörjat en rehabilitering som tog ett halvår av sjukskrivning och träning. Bodde i innerstan och både njöt och led av buller, liv och köpkraft. Levde min glans dagar med att sjunga, spela, bilda mig ett umgängesnät för att sedan hitta min kärlek och gifta mig. Födde min första dotter. Och mycket, mycket mer!
 
Åh! Historia!
Alla minne som nu rann under bron jag spatserade över på väg mot Ellenbogen och röntgenavdelningen jag hade som mål . Det slog mig plötsligt! Numera....vistas jag mer i Stockholm än vad jag gör i Malmö och hemstäderna har med åren bytts ut.
 
Två städer. Två liv.
 
 
Här: Kafferosteriet - ett av mina favoritkafeer i Malmö...
 
 
...vars lilla innergård det kommer krylla av fikasuget folk när solen kommer för att stanna.
 
Röntgen av mitt knä gick bra. Resultatet får jag återkomma till när jag fått besked från min sjukgymnast på vad som felar. När jag ändå befann mig på Baltzargatan passade jag på att sno åt mig ett besök hos Yvonne. Vi som jobbat i hop under många år under Tunaskolaperioden och som fortsatt kontakten genom åren. Vi befann oss plötsligt i Yvonnes trappuppgång pladdrandes och gestikulerandes om allt som hänt sen sist. Haha...vi hann aldrig fram till kaffekoppen innan det var dags för mig att bege mig hemåt till Rebecca igen, men trivsamt  var det likväl.
 
Tack för pratstunden.
 
 
 
Sen då?
 
Oj oj...tiden försvann i väg framför sista filmen av Narnia med Rebecca som påbörjat sitt tillfrisknande från en enveten influensa, bakning av ovanstående jordnötskskor och sedemera ett besök av äldsta dottern Emma. Och innan jag går vidare i berättelsen om igår, måste jag bara nämna dessa små jordnötsbollar som jag bara inte kan sluta äta!! Gudomliga i sin enkelhet! Smälter i munnen! Jag måste snart sluta min jordnötsperiod innan det slutar i förskräckelse! Om önskan finnes delar jag gärna med mig av receptet här.
 
Nåväl. Emma och jag gick till träningsrummet. Inte bara för intagandet av alla jordnötskakors skull, utan även för att rehabilitera våra skadade lekamina. En fot. En rygg. Ett knä. Ungefär så. Kroppsliga delar som måste tränas på inrådan av sjukgymnaster. 
Men sen! Till det som sammanstrålar oss (förutom blod och kärlek) - Greys Anathomy!
Tror vi landade på tre sedda avsnitt inbäddat i te, ost och choklad.
Heja oss!
 
Så där ja. Dags att sluta denna uppsats och ta tag i ännu en ljuvlig sportlovsdag!
Så här långt njuter jag av varmt kaffe vid köksbordet i sällskap av tre tulpaner. En rosa. En gul. En röd.
 
Bra början.
 
Kram Cecce
 
Tina
Kommentar postad
Herregud, dela på bara! Man blir ju sugen!
Svar: Det kommer:-)Kram!
cecce
Annika
Kommentar postad
Jag vill väldigt gärna ha receptet.
Har sparat många av dina recept och ska tex göra schweizernöt-tårta senare ikväll till morgondagens födelsedag😊.
Tack!!
Svar: Så roligt att höra! Längesedan jag bakade Schweizernöttårta nu. Tack för påminnelsen:-)Lovar lägga ut kakorna i veckan som kommer!

Kram Cecce
cecce