Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Rawsemla!

 
Önskar jag hade bättre bilder på denna lilla goding, som Emma bjöd mig på i tisdags, som gjorde denna rawsemla rättvisa. Men jag bjuder på den i alla fall och får möjligen anledning att återkomma när jag provat baka dem själv. Rawsemlan är gjord på cashewnötter, dadlar, kardemumma och kokosolja och fylld med en mandelkräm med vanilj och toppad med kokosgrädde! Gott alternativ till den vanliga semlan och perfekt om man är gluten-eller mjölkproteinallergisk eller bara vill leva hälsosamt.
 
Receptet hade Emma hämtat hos Ptbyemma och kommer här:
 

Ingredienser:

2 dl cashewnötter
2 msk kokosolja
10 färska dadlar
2 krm kardemumma
2 krm vaniljpulver

Kärna ur dadlarna och mixa sedan ihop alla ingredienser till en krämig smet. Rulla fyra bollar och ställ in i kylen så de får stelna. 

Mandelmassa:

1/2 dl mandelmjöl
5 färska dadlar
1/2 tsk vatten
1/2 tsk kokosolja
1/2 nypa salt
1 krm vaniljpulver

Kärna ur dadlarna och mixa ihop till en krämig mandelmassa.

Ta ut semmelbullarna från kylen och skär av locket. Fyll med mandelmassa, en klick vispad kokosgrädde (det funkar ed vanlig grädde också, men då blir det inte rawfood) och lägg sedan på locket och servera!

 

 

 
Torsdag idag vilket innebär att det är H.s tur att ta sig ner till skåne och sitter därför i skrivande stund på tåget. 
Alltså tar jag mig ikväll in till Lunds Centralstation medan jag lyssnar på radiopsykologen på SR P1 och njuter av att det snart är helg!
 
Kram Cecce