Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Semlemätt??

 
Jajamen. Här äts det semlor för glatta livet.
 
Kunde inte hålla mig igår utan var tvungen att prova baka egna rawsemlor efter inspiration och smakprovet jag fick av Emma i tisdags. Receptet publicerade jag i gårdagens inlägg som ni hittar här. Dock gjorde jag dem något mindre än receptet anger eftersom de är ganska mäktiga. Av en sats smet gjorde jag åtta stycken i stället för fyra. 
Ett tips är också att inte köra smeten för länge i mixern då det finns risk att smten blir för varm och då skär sig. Jag fick även tillsätta lite extra vatten för att smeten skulle "gå ihop".
Vidare hade jag inget mandelmjöl hemma utan rostade vanlig mandel i ugnen och malde den i en mandelkvarn. Resultatet blev en ljuvlig mandelmassa med mycket smak. Rekommenderas!
 
 
 
 
 
 
Och idag är det fredag och inte vilken fredag som helst då jag idag inleder mitt sportlov!
Detta firade vi med.....semlor så klart! I morse var jag således tidigt på Sjukhusskolan och förberedde bullbak och fyllningar inför fredagsfikan. Varje elev fick göra sin egen semla med olika fyllningsalternativ. Vad sägs om solrosfrömassefyllning, lakritsgrädde, vaniljkräm och/eller chokladgrädde? Dessutom bakade jag glutenfria semlemuffins till de i samlngen som inte tål gluten.
Åh, så gott! MIn favorit blev utan tvekan en semla med lakritsgrädde!
 
 
 
Än är väl inte sista semlan äten för min del, men just nu är jag ganska semlemätt och ser fram emot ett skönt och härligt sportlov som inleds med fredagshäng i hemmet med min H och hemmavarande ungdomar. Friska som sjuka. Planerna för helgen är något oskrivna, men tänker att vi tar det som det kommer.
 
 
Fredag. Semlemätt. Sportlovssugen.
Vi börjar där!
 
Kram Cecce