Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Tjusningen med sportlov!

 
Bilder från i söndags då jag bakade banana bread till frukost!
 
Älskar helgfrukostar då man kan sitta länge vid frukostbordet och njuta utan stress. Banana bread med jordnötssmör! Mums!
 
Denna gång bakade jag med lite mindre socker och bytte det vanliga vita mot kokossocker och Icas sötströ och använde en egenblandad glutenfri mjölmix av bovete, havremjöl och rismjöl. 
Lite nyttigare val.
 
 
 
 
Idag har jag tassat runt här hemma och insupit känslan av sportlov! Åh, vad jag njuuuter av att bara vara hemma! En behaglig liten måndag alltså.
 
Jag föll för tjatet om Dollar Store - en butik jag aldrig besökt tidigare och som ligger några mil härifrån. En ganska trevlig bekantskap tycker jag. En blandning mellan Överskottslagret och Tiger ungefär, med massor av bra-att-ha-prylar till rimligt pris.
Rebecca är fortfarande nedsatt i sitt mående och därför blev det inget långt besök denna gång. Istället åkte vi hem och slängde oss i soffan och kollade på Narniafilmer, käkade grillad kyckling och popcorn och lät tiden försvinna i väg i fantasy och äventyr.
Eftermiddagen ägnade jag åt..städning av tonårspojkars rum. Inget jag har för vana att göra men....ibland krävs det mammatag i dessa grottlika utrymmen. Således drog jag ut sängar och förfasades över dammansamlingar och annat hittegods (nämner inte vad), torkade ytor och gick allmänt bananas i ostädade vrår. Tänker att det var en bra sak att göra på sportlovet. Nytta och motion i ett!
 
När jag ändå var i farten tog jag en halvtimme på motionscykeln(!) också innan jag föll nöjd och belåten över dagens förehavanden i soffan igen. 
Mer Narnia. Mer mat. 
 
Så summeras alltså denna första sportlovsmåndag. DollarStore, Narnia, tonårsrumsstädning. Rätt bra ändå.
Det finns mycket kvar på listan av inplanderade sportlovsaktiviteter, men de tar vi imorgon.
Det är ju det som är tjusningen med lov - man tar det som det kommer.
 
Kram Cecce