Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Franskbrödbullar och jullovsrefräng!

 
Suger ut det sista av ett snart förgånget jullov genom att kolla Solsidanrepriser på tv i en torsdagskväll som föregåtts av ett litet pass i träningsrummet. Jojomen. Jag och H tog oss i kragen och begav oss ner till bostadsområdets träningslokal och spenderade en halvtimme i årets första motionsrunda. Ganska välbehövligt och förhoppningsvis en början till en vana. Det har vi i alla fal bestämt oss för.
 
Och så har vi kommit hem från en liten tripp till Kristianstad dit vi åkte i går för att träffa Kicki och Mats. En trevlig kväll med umgänge och god mat och löften om att ses snart igen. Så tacksam över att ha möjligheten att träffa nya härlig människor. Vi passade på att sova över i Broby hos H:s pappa och blev ompysslade med god lunch i dag, innan vi styrde kosan hem igen. 
På hemvägen hittade vi en rolig butik med begagnade möbler, porslin och diverse heminredning som jag hoppas få möjlighet att återbesöka. 
 
 
 
Det jag kommer sakna mest med jullovet är den behagliga upplevelsen av tid till frukost. Långa härliga morgnar med tid att vakna. Dricka kaffe. Baka nattjäst bröd och bullar att inta rykande varma med smör och ost. Vilken ynnest! Brödet ni ser på bilderna är en repris på tidigare publicerat recept som ni hittar här. Degen sätter du på kvällen, formar till bröd eller bullar och bakar i ugnen på morgonen. 
 
 
 
 
 
Alltid lite sorgligt nar ledighet börjar gå mot sitt slut men först ska vi åtnjuta lite helg, innan jag tackar julen och ledigheten för denna gången. Därmed tänker jag fortsätta denna torsdagsskväll i jullovsmood. Äta glass. Kolla Solsidanrepriser.
 
Så mycket mer än så krävs inte för att vara nöjd en januarikväll i slutet av ett jullov.
 
Kram Cecce