Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Mitt bästa 2018!

 
 
Den där lusten att ta tag i saker infinner sig alltid i början av ett nytt år. Bättre kosthållning. Bättre motionsvanor. Bättre sömn. Bättre arbetsprestationer. Känner ni igen er?
Det verkar som en god ide´ efter julens förnöjsamheter och framför allt befriande att få börja om!
Nytt år. Ny början. 
 
Jag har funderat en hel del de senaste dagarna hur jag vill att mitt 2018 ska se ut och vilken känsla jag vill befinna mig i när året är slut. Hur vill jag sammanfatta året när jag träder in i 2019? Hur vill jag må?
 
För egen del har jag en väl använd och sliten skrivbok där jag samlar mina funderingar och målformuleringar. Känns liksom som en bra sak att plita ner dom och på så sätt komma tillbaka till tankarna för uppdatering i ett sätt att försöka coacha mig själv.
De övergripande målen och ledorden detta år är: fokus/närvaro, organisation och att bibehålla nyfikenheten på livet. Kanske lite luddigt för en del, men begrepp som genomsyrar mina förestaser i stort och smått.
Jag hoppas och vill att nyfikenheten på livet ska leda mig framåt och visa mig på möjligheter snarare än en massa hinder.
 
 
 
I de övergripande ledorden finns mindre målsättningar och önskningar kategoriserade i familj, arbete, hälsa och ekonomi som jag säkert får möjlighet att återkomma till här senare. 
 
 All förändring tar tid och jag tänker prata snällt med mig själv...haha! Det handlar om att sätta små och rimliga mål, annars är risken bara att jag misslyckas. Been that, done that. 
Less is more.
 
 
Lite inspiration över målsättningar på vägen in i 2018 kommer här:
 
 
 
 
Yes!
 
Förutom att säkra upp målsättningar kring det nya året har jag försökt återställa mitt jullovslediga jag i ett mera arbetsfört skick.
Det går åt mycket kaffe för att upprätthålla denna lekamen kan jag meddela. Att stiga upp klockan sex i mörkret när man är van vid att sova till nio tar på krafterna och jag var rejält trött när jag tillslut ramlade i säng i gårkväll efter att ha avverkat förta arbetsdagen på vårterminen 2018. 
Smällar man får ta, som någon i barnaskararan så snyggt uttryckte det.
 
Vi säger väl så och tröskar helt enkelt vidare in i tisdagsbestyren.
 
Kram Cecce