Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Knäckig rabarberpaj och sommarmåndag.

 
Har ju under årens lopp producerat en del recept på rabarberpaj här, men tycker gott detta recept på knäckig rabarberpaj förtjänar sin plats. I fredags - till vår sedvanliga fredagsfika på sjukhusskolan bakade jag denna paj efter ett recept jag hittade på Icas hemsida. Gjorde den dock glutenfri med glutenfri mjölmix men det blev hur bra som helst. En riktigt god, lite knäckig och len paj, som fick smaklökarna att jubla. Kommer bakas fler gånger!
 
Receptet kommer här:
 
 
 
 
Sätt ugnen på 150°C.
 Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
 Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
 Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
 Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
 
Servera med vaniljsås eller vaniljglass!
 
 
Och den underbara värmen håller i sig. Envist och troget skiner solen och skänker den där efterlängtade känslan av sommarlov. Snart...mycket snart. 
 
I söndags började jag läsa en ny bok efter tips från vänner: Det lilla bageriet. Passande titel för en baknörd som jag och hittills verkar den vara bra. Så skönt att ligga på stranden och läsa, en lyx jag inte kostat på mig alltför ofta, eller om sanningen ska fram, inte haft möjlighet under alla år med små och större barn.
Men nu!
 
 
 
 
 
En synnerligen skön söndag på egen hand.
 
Och så kastade jag mig in i måndag och tidig cykeltur på en och en halv mil till jobb i morse. Som sagt...snat sommarlov och vi har börjat räkna ner, både jag och de av mina ungar som fortfarande går i skola.
I morgon ska jag återigen på studentfirande och kommer tillbringa kvällen bakom kameralinsen då jag lovat att föreviga festligheterna. På fredag väntar en annan examen då min Emma tar sin kandidatexamen i ekonomi och jag kommer att vara en stolt mamma på universitet i Lund!
 
Påminnelsesignalen på mobilen ljuder om att tvätten i tvättstugan är klar. Eller delar av tvätten. Missade tyvärr att sätta på den ena maskinen så det lär bli ytterligare några rundor till tvättstugan innan jag gör reträtt mot sängen. 
Men vad gör det när kvällen är ljum, fåglarna kvittrar och kvällsljuset letar sig in i rummen. Då klarar man det mesta.
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Vilka härliga bilder :)