Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Ljummen nypotatissallad med primörer och tonfisk under körsbärsträdet.

 
Kvällsmat i medelhavskänsla under körsbärsträdet med utsikt över viken och skärgården.
Vilken ynnest.
 
 
Vi käkade en ljummen nypotatis- och tonfisksallad med vårprimörer som grön sparris och rädisor som tillagats utefter det som fanns att tillgå. Det är ju det som är så härligt med sommarmat. Det enkla kan bli festligt och färgglatt utan för mycket krångel och tidskrävande kullerbyttor i köket.
 
Skiva ljummen nypotatis på ett fat och strö på hackad urkärnad gurka. Sedan på med ett lager hårdkokt, hackade ägg och klicka på lite gräddfil/majonnäs. Fortsätt med ett lager tonfisk och sedan sparris och rädisor och salta och peppra med citronpeppar efter smak. Avsluta med att ringla över olivolja. Servera med ett gott vin.
 
Voila! Kvällsmaten är räddad!
 
 
 
Utsikten var det inget fel på...
 
 
...minst sagt...hehe.
 
Och det allra bästa är att det finns så många fler sommarkvällar att spendera framöver.
 
I dag är väderläget lite annat och jag skäms ju lite över att konstatera att det varit skönt att värmen lämnat plats för moln och svalare temperatur. Nu väntar vi bara på regnet som jag hoppas kommer i natt. Naturen kräver vatten....det är ett som är klart.
 
Och så har jag avverkat en måndag i arbete, vaccination av tbe, påfyllning av matförrådet och med att instruera mellansonen hur tvättmaskiner och tvättrutiner i tvättstugan ska skötas. Nåja...jag har mutat honom med pengar (det får man väl?) om han tar hand om tvätten i sommar och gjort en instruktionsserie med pedagogiska foton som kan underlätta..haha!  Han tjänar lite pengar och jag slipper tvätta. Win, win alltså.
 
Heja mig!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Låter som en härlig sommarsallad, man behöver inte göra det så invecklat för att det ska smaka bra. Ha en fortsatt fin dag. åse
Svar: Exakt! Enkelt är bäst:-)Må så gott i sommarvärmen! Kram!
cecce
Kommentar postad
MUTA fungerar ALLTID!! Jag vet hur det är med tonåringar och tvättmaskiner! Min son är även halvitalienare.....du kan ju tänka dig själv :-)
Kram från Italien och en till Ceci
Svar: Hahaha...skönt att höra att jag inte är ensam i försöken att främja det goda samarbetet i hemmet!Kram!
cecce