Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Vilken goding! Mjölkchokladsnittar i annorlunda tappning.

 
En kär favorit som bakades i varmt sommarkök under kvällstimmarna i går, fast på lite annorlunda sätt.
Jag hade ingen mjölkchoklad på lager utan använde Odense mörka chokladknappar, men kakorna blev goda ändå. Inte lika söt, och lite "vuxnare" smak - men god nog att servera på kakbuffen på Rebeccas skolavslutning i dag.
Gjorde aven snittarna lite mindre och rullade degen på fyra längder i stället för två som jag normalt brukar.
Less is more - om ni frågar mig.
 
Här kommer receptet på Mjölkchokladsnittar om det mot förmodan är någon som missat dem här inne tidigare:
 
Mjölkchokladsnittar
ca 14 st

175 g smör, rumsvartmt
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus muskovadosocker
3 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g mjölkchoklad, skuren i stora tärningar.


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smöret med en elvisp
tillsammans med strösocker och muskovadosocker.
Tillsätt sirapen och sedan alla övriga ingredienser
på en gång.

2. Knåda degen med händerna och forma en lång rulle.
Degen är ganska tjock och man måste krama samtidigt som
man formar rullen. Gör den lika lång som längden på
plåten och lägg den på ett bakplåtspapper.
Tryck ner degen något med fingrarna.

3. Grädda längden mitt i ugnen i 20-25 min.
Den är färdiggräddad när ovansidan spricker och den
känns fast när man trycker lätt på ovansidan.
Det är viktigt att inte övergrädda kakorna.

4. Låt längden svalna i ca 5 min och skär den sedan i
breda snittar, ca 3 cm, lite på diagonalen.
Låt kakorna kallna på spisen.

Tips: Om man föredrar mindre kakor kan man dela degen i två delar och rulla ut dessa till två längder i stället för en.
  
 
Så här en paddlingstur på Rönne å, cykletur till Dalby, en bilservice, bak av mjölkchokladsnittar och två jordgubbstårtor senare kan jag konstatera att det börjar att dra i hop sig. Känslan av sommarlov har inplanterat sig i kroppen och undertröks ytterligare av Rebeccas skolavslutning i årskurs 6 tidigare i dag. I morgon håller jag och kollegorna skolavslutning på sjukhusskolan innan vi pustar ut efter ett fullgjort läsår. 
Lika förbluffande varje gång att äntligen stå här. I sommarklänning bland jordgubbstårtor och hälsa glad sommar till rörda föräldrar och elever. Det är något speciellt med skolavslutningar. Utan tvekan.
 
Resten av dagen tillbringar jag på shoppingcentret för att leta examenspresent till min Emma och med att baka världen godaste chokladkola tårta till densamma. Nästa fest går av stapeln till helgen och det gäller att vara redo.
 
Sa jag förresten att jag var nere i träningsrummet i morse och svettades loss på crosstrainern?? Inte det? Då skryter jag med det också, när jag ändå är i farten.
Håhåjaja, vad jag är bra..haha!
 
 
 
Kram Cecce
Eva N
Kommentar postad
Heja dig så duktig du är! Kakorna ser smarriga ut!
Svar: Tack Eva! Önskar dig en fin fredag😊 Kram!
cecce