Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Alla älskar hembakat 2018!

 
Vinnaren av tårttävlingen på Alla älskar hembakatmässan i Uppsala i helgen. Hur fin?
 
Så sitter jag på tåget hem igen efter en minst sagt härlig helg i Stockholm och även denna gång - Uppsala.
Härlig, för att jag hämtat en massa ny bakinspirationAlla älskar hembakat mässan, för att jag åtnjutit våren i skärgården och vaknat med vyn av bryggan och vattnet och solen, för att jag fått god mat och umgåtts med Stockholmsfamiljen, för att jag upplevt Upssala för första gången och för allt annat jag haft förmånen att omslutas av. Kärlek inte minst.
 
Hembakatmässan gick av stapeln för andra året i rad i Uppsala och jag hade en önskan om att få besöka den. Således åkte jag och H med sällskap av H.s son och flickvän i väg för en heldagstur i Uppsala och fick uppleva en hel del bakkonster, träffa utställare, lyssna på kändisbakare och spatsera omkring bland de mest fantastiska tårtor med sagotema. Oj....så fina!
 
Inte så lätt att ladda upp bilder här på tåget, men nedan följer en del av det som hamnade i mitt blickfång.
 
 
 
Duktiga Camilla som driver bloggen My Kitchenstories fanns på plats och bjöd frikostigt på sina alster. Jag smakade på en gudomlig kladdkaka med chokladfrosting och blomsterströssel. Dagens godaste måste jag erkänna. Köpte i Köket.se´s monter samma torkade blomsterströssel som användes på kakan. Ätbara blommor är finfin dekoration.
 
 
 
 
Här fina påskbakelser bakade och dekorerade av Camilla/ Mykitchenstories. 
 
 
 
 
En hel del baknördigt folk besökte mässan som anordnads av tidningen Hembakat och som vände sig till alla som älskar att baka - amatörer som proffs och som gick av stapeln i helgen på Fyrihov i Uppsala.
Här kan man hitta det mesta som intresserar oss som gillar att baka, med föreläsningar, kurser och aktiviteter med bakning i centrum. En mötesplats värd ett besök.
 
Det anordnades en tårttävling med sagotema där man kunde rösta på sin favorit!
 
 
Makalösa skapelser!
 
 
 
 
 
 
En del av oss köpte choklad!
Till mitt sällskaps förtjusning fanns en hel del vegansk choklad!
 
 
 
 
 
 
 
Missade Roy Fares föreläsning men Sebastien Boudet fanns på plats på lördagen då vi var där.
 
 
 
 
 
Likaså duktiga Dorotea Malmegård - en av mina favoriter.
 
 
 
Veganska chokladägg!
 
Så hade jag även turen att springa på Tuija och Anette - arrangörer av Lakritsfestivalen som snart äger rum för tionde året i rad. Längtar redan! Något att se fram emot framöver. Tuija Räsänen fanns på plats för att lära oss göra egen lakrits - en kurs jag gärna skulle vilja gå någon gång, men som denna gång inte hanns med.
 
Mätta och nöjda efter all smakprovning av choklad, kakor, lakrits och glass lämnade vi Fyrishov för att bege oss vidare på upptäcksfärd i Upssala. Bland annat besökte vi Uppsala Universitets museeum och mäktiga domkyrkan men det får jag berätta om en annan gång.
 
Nu ska jag nämligen bege mig till detta tågs restaurangvagn för att fylla på med mer kaffe. Uppiggande medel som kan behövas även om man haft en vilsam helg med energiingivande upplevelser.
 
Hej hopp!
 
Kram Cecce
 
Eva N
Kommentar postad
Åh det måste vara jättekul på en bakmässa! Jag har aldrig besökt någon men kan tänka mig det.
Svar: Det tycker jag du ska!:-)Kommer säkert något tllfälle!
Kram
cecce
Kommentar postad
Wooow vilka vackra tårtor. Det är ju rena konstverk.
Kommentar postad
Wow, tårtan med Askungens klänning är ju fantastisk!