Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Helgens hiss och diss!

 
Helgens goda liv!
 
I lördags gjorde vi en utflykt till Broby i nordöstra delarna av skåne. Lite snopna blev vi när snölandskapet som vi vant oss vid de senaste veckorna plötsligt blev till gröna utsikter av bar mark och vårlika skogsvyer och konstaterade att det finns hopp om vår trots allt.
Målet för färden var ett litet kalas för H som fyllde år förra helgen och således skulle vi bjuda H:s pappa, bror och svägerska på födelsedagsfika. Och eftersom jag fortfarande har kakor kvar från mitt eget kalas i somras, passade jag på att avlasta frysutrymmet på morotskaka, kokosmazariner, vaniljformar, brysselkex och hallonbiskvier. Lägg därtill en blåbärsmarängsviss (som tyvärr inte hamnade på bild)och födelsedagsfikan var fullbordad!
 
 
 
Inte så dumt! Morotskakan är både glutenfri och mjölkfri och receptet hittar ni i detta inlägg.
 
 
Mer helg-gott!
Vi brukar alltid lyxa till det med scones på helgerna. Långfrukostar är det bästa jag vet!
 
 
 
 
Klockan har hunnit passera ett sent tjugotvå. Håkan har lämnat för Stockholm. Kvar är jag och mina tre ungdomar i någon slags söndagsdvala inväntande en ny arbetsvecka. Den där tomhetskänslan som infinner sig när H har lämnat är påtaglig. Kontrasten mellan vardagsliv och helgvarande gör mig något vimmelkantig emellanåt, men så får det vara. För nu.
 
Helgens bästa var (förutom en mysig tur till Broby) att H och jag peppade varandra ner i träningsrummet hela två gånger! Mycket välbehövligt! Så mycket lättare när man är två och en bra helgvana förhoppningsvis. Äter man kakor måste man ju röra på sig...haha! En halvtimme på träningscykeln och powerwalk på löpbandet därtill blev resultatet vardera gång. Well done.
 
Helgens sämsta var att min bil inte låter som den ska och trots ihärdig felsökning kan vi inte hitta vad som felar. Jag anropar Johnnys Bilverskad i Dalby och hoppas hjälp finnes i veckan.
Är tyvärr alltför bilberoende för att klara mig utan.
 
Hiss och diss och ros och ris. Nu är det hög tid att säga tack och hej till helgen och låta sömnen göra sitt.
Bäst att vara måndagsredo.
 
Kram Cecce