Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Med insikter och utsikter!

 
 
Gudomliga vyer från helgen!
Frukostäggen smakar aldrig så gott som i morgonsolen med utsikten över skärgården. En skärgård som börjar vakna till liv efter istid och vinterträda.
 
 
 
 
Snö låg fortfarande kvar på vissa ställen men försvann under gårdagen i takt med att solen värmde.
 
 
 
Favoritplatsen!
Dunjackan knäpptes upp. Ulltröjan packades ner. Kvar var två bleka vinterkroppar på var sin stol, skrikandes efter solen som värmde till svettdroppar på bart skinn.
 
Hur ljuvligt.
 
 
Här satt vi och insöp naturen och våren och allt där emellan som kallas livet.
 
En skön helg alltså, om även intensiv och umgängesrik med hembakatmässa och sightseeing i Uppsala som jag berättade om igår.
 
Och nu då?
 
Har landat i måndag och försöker inse att jag faktiskt har påsklov! Tystnaden är påtaglig här vid köksbordet. Bara jag befinner mig i vaket tillstånd bland ynglingar och ett hem som behöver iordningställas. Jag behöver tiden att landa mellan turerna och tänker ta dagen lite som den kommer. Inte stressa sönder mig i kraven på perfektion, dit jag så ofta strävat genom åren. Tänker att det finns många andra värden än ett välstädat yttre och uppvisbara aktiviteter. Har tagit mig ett halvt sekel för att inse det...haha! Och kanske är det just detta som är tjusningen med att bli äldre. Tryggheten och vissheten om vad det är i livet som verkligen räknas.
 
Dagen idag är dock inte helt oskriven, liksom det kommande påsklovet. Trevligheter ska blandas med nyttigheter och jag ska börja med att gräva fram en eller annan gul kyckling som ska få sätta sprätt på påsken! Och så längtar min kreativa ådra att få sätta händerna i en deg och få göra det jag älskar mest.
Baka.
En påsk utan påskkaka/tårta?
Det går bara inte!
 
Kram Cecce
 
 
 
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben