Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man säger: Grattis Malmö!

 
 
Gårdagens lunchefterrätt.
Vi börjar där tycker jag. Det godaste först!
Inte för att det var något fel på förrätten. Tvärtom! Kafe Hollandia i Malmö bjuder på riktigt goda räkmackor om det är någon som skulle ha vägarna förbi. Missa inte!
Åh...detta gamla anrika kafé med de mest fantastiska tårtorna och bakelserna. Jag befann mig stående framför härligheterna en bra stund i ivern att försöka välja. Man vill liksom smälla i sig allt!!
 
 
 
 
 
Nåja.
Vi bestämde oss för räkmackan till slut. Och den lilla chokladbakelsen som smakade c h o k l a d och kola och smälte i munnen.
 
Jag och Yvonne hade bestämt träff i stan. Vi som jobbade tillsammans för många år sedan nu, men behållit kontakten i tjugo år. Vi ses inte så ofta men desto trevligare när vi väl ses och igår var inget undantag. Vi satt där på Hollandia och tuggade räkor och choklad och sörplade kaffe och minnena haglade däremellan.
Tiden försvann i ett nafs, så som det gör när man har trevligt.
 
 
 
Om vi nu ska ta det från början, så besökte vi Malmös första och enda  lakritsbutik som öppnade nyligen - Lakritsroten - innan vi käkade lunch. Ett synnerligen bra sätt att inleda en lunchträff.
Äntligen har Malmö fått sin egen butik, fylld med lakrits från golv till tak. En stor härlig butik med allt för kropp och själ.
Grattis!!
 
 
Lite lakritsbalsam kanske?
Lakrits har många användningsområden...!
 
 
 
En av mina favoriter! Salmiakkola!
 
 
 
Ett helt bord uppdukat med påskens lakritshärligheter!
 
En fin liten gårdag alltså, som också innehöll besök hos sjukgymnasten och en runda i Lund med Rebecka där målet var inköp av knäskydd men slutade med diverse andra shoppingfynd, innan turen gick hemåt.
Kvällen ägnade jag åt bakning av bröd och citronkladdkaka inför dagens frukostbesök.
Jajamen.
Om en liten stund kommer nämligen min nuvarande kollega Lisbeth. Därav är jag uppe tidigt och fixar till ett anständigt hem, angör scones och påtar ihop en påsktårta med hallonpannacotta och citronkladdkaka. 
Idel mumsigheter alltså.
Är det påsklov så är det!
 
Dags att koka kaffe!
 
Kram Cecce
 
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben