Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man fyller helgen med dop och festligheter!

 
Så blev det en massiv tystnad här inne i min digitala dagbok. Mitt egna kreativa utrymme som jag matat med min livsberättelse de senaste nio åren. Den senaste tiden alltmer sällan men ändå med en fortsatt lust att dokumentera ett liv i med och motgång.
 
 
Denna gång är anledningen till tystnaden delvis beroende på ett dop - en familjefest - som jag haft äran att fotografera. Således har jag under gårdagskvällen begravt mig i bildhantering och redigering och försöker febrilt fylla varje uns av ledig tid vid datorn. Det går sådär. Vardagen måste flyta på med arbete och familjebestyr (läs läxläsning med trött tonårsdotter, avverkande av osedvanligt svulstiga tvätthögar, födande av hungriga ungdomar och annat behövligt). Har i alla fall fått iväg några bilder till dopfamiljen och tar resten efterhand. Tackar för det!
 
 
 
Dopet hölls i S:ta Maria kyrka.
En mäktig byggnad....
 
 
...belägen mitt i centrum av Helsingborg.
 
 
 
Välkommen in!
 
 
Inne i kyrkan var det varmt och ljust...
 
 
..och i bänkarna fylldes förväntingarna innan dopföljet kom.
 
 
Och så blev det dopgudtjänst med mycket sång, musik och tacksamhet över ett barns ankomst in i familjen.
 
 
 
Så söt i vit klänning och regnbågsfärgat band!
 
 
Presenter i mängd...
 
 
...liksom kakor och tårta!
Är det fest så är det!
 
En härlig eftermiddag som fyllde alla som var närvarande med fina minnen, kärleksfulla möten, glada skratt och en kakbuffe utöver det vanliga.
 
 
Vad mer?
Jag mötte H vid centralen i Lund efter veckans sista arbetsdag och vi gjorde gemensam sak hem i fredagskänsla och helgstämning. Lördagen ägnade vi åt dopförberedelser och bakade saffranssnittar, fyllda ingefärsflarn och inhandlade farsdagspresenter. Under kvällen fick vi besök av Emsen som förärade oss med sin närvaro vid middagsbordet och efterföljande Greys- Anatomy-häng i soffan inmundigande glass och cheesecake för att så småningom låta lördagsnatt bli till söndag. Vi firade farsdag med långfrukost tillsammans mormor och morfar innan det var dags att ge sig av mot Helsingborg och dopfest.
Pust!
När H och jag slutligen återigen stod på perrongen i Helsingborg, inväntandes SJ:s snabbtåg, var vi uppenbart tagna av helgens händelser. Vi skiljdes åt med näsan mot en ny arbetsvecka. Trötta men med tillförsikten att snart ses igen.
 
Nu ska denna kvinna fortsätta redigera bilder. Dricka te. Försöka att inte länsa plåtburken med pepparkakor brevid. Ha! Försöka duger.
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
Vilka härliga bilder! Det är något speciellt med dop :)

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben