Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Veganska kolakakor med saffran och vit choklad!

 
I fredagskänsla på fredagståget mot Stockholm.
Och jag tänker att jag ska delge er receptet på saffranssnittar med vit choklad som jag bakade till förra helgens dop.
Jag gjorde dem veganska genom att använda mjölkfritt margarin och vegansk vit choklad som finns att hitta i välsorterade matbutiker. Det går så klart att byta ut det mjölkfria mot vanligt smör och vanlig vit choklad. Det gör man som man vill.
I alla fall tror jag att dessa godingar kan vara ett bra inslag på kakfaten advent och i jul. De är lätta att baka och lätta att äta! winwin alltså! 
 
 
 
Saffrankolasnittar med vit choklad
 
150 g mjölkfritt margarin (eller smör)
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 pkt saffran
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
3-4 msk sirap
80 g vegansk vit choklad ( eller vanlig vit choklad)
 
Rör ihop rumsvarmt margarin/smör, sirap och socker. Blanda mjöl, bakpulver, havregryn, vaniljsocker och saffran och rör sedan ner i smörblandningen. Hacka den vita chokladen och arbeta in i degen.

Dela degen i fyra delar, rulla till korvar och lägg ut på en plåt. Platta lite lätt, och grädda sedan ca 8 -10 minuter i 200 grader.

 
 
Denna helgen tillbringar jag i huvudstaden. Lite oklart än huruvida vi stannar inne i stan eller vi tar oss ut i skärgården och njuter av lugnet och havsluften. Det som är klart är att jag ska tillbringa kvällen på Söder med min vän Ann-Louise! Åh...vi ska prata och äta och dricka och prata igen! Ser fram emot detta massor!
 
Den enda smolken i fredagsbägaren är en pågående tandvärk, som tilltagit sedan amalgamutrensning i förra veckan. Ipren är min bästa vän...haha! 
 
Trevlig helg!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Såna kakor gillar jag att baka. Sen är saffran gott.

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben