Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Halloweencupcakes och novemberlov!

 
Voila!
I dag har det idkats halloweenmuffinstillverkning på Sjukhusskolan. Chokladmuffins har pimpats med svart frosting och översållats med lakritssås, strössel, rötd kristyr och dödskallar. Ett synnerligen trevligt pyssel.
Gott inte minst!
 
 
 
Det har varit lite av en tradition att göra halloweencupcakes sista dagen innan novemberlovet på Sjukhusskolan.
Här är alster från 2013.
 
 
 
 
 
Ikväll  ligger jag här, framför tvapparaten, med datorn på magen och andas novemberlov 2018! Alltid lika välkommet och en lärares förmån. Det ska bli skönt att kunna ägna sig åt annat, att sova länge, hinna ikapp, göra ansiktsbehandling, åka till Stockholm....sådana saker.
Jag och H ska ägna helgen åt att måla om ett sovrum, med allt vad det för med sig. Så ikväll samlar vi kraft genom att inta ryggläge på mjuka dunbolster och förmana en tonåring som ska in till storstan och besöka festlig lokal. Jaja....mammahjärtat oroar sig alltid och oftast alldeles i onödan.
 
 
Är det någon som är sugen på att baka halloweencupcakes kommer receptet här:
Receptet är hämtat från Köket.se och går bra att baka glutenfria. I så fall byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl.
 
 
Chokladmuffins
 
2 ägg
2 dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 dl kakao
 
Frosting:
 
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g färskost
svart pastafärg eller karamellfärg
 
Topping
 
hard topping saltlakritssås, t ex Ohoj
jordgubbsströssel
hallon- och lakritsskallar
 
Gör så här:
 
Muffins:
Vispa ägg och socker fluffigt.
Smält smöret och blanda i mjölken. Tillsätt mjölkblandningen i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ned mjölblandningen i ägg- och mjölkblandningen. Vänd runt till alla klumpar försvunnit.
Klicka ut smeten med hjälp av en sked i muffinsformar. Använd gärna en muffinsplåt om du har. Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 minuter, 180 grader. Låt svalna.
 
Frosting:
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i färskosten. Färga med svart pastafärg eller karamellfärg (den senare blir mer grå än svart).
 
Topping:
Spritsa ut frostingen på helt avsvalnade muffins. Toppa med saltlakritssås, jordgubbsströssel och godis-döskallar.
 
 
Lycka till med baket
Kram Cecce