Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Från tåg 541. Härliga helg!

 
Jag på bryggan i en söndag lika vacker som den finaste sommardag.
Åååhhh! Vilken skön helg!
 
Jag och H har tillbringat helgen i lilla blå sjöhuset i skärgården tillsammans med tre  änder som tagit sig upp på gräsmattan för att knapra på nedfallna äpplen och så några båtar som seglat förbi i sensommarsolen. Mer avkopplande blir det inte. Moster och morbror befinner sig utomlands så vi har haft härligheten för oss själva.
 
I går tog vi bussen till Vaxholm för lite omkringstrosande bland butiker och cafeer och slog oss till slut ner på ett favoritcafé nämligen Vaxholms Hembygdsgårds kafé som i vanlig ordning dukade upp med kakbuffe och fantastisk utsikt. Kan rekommenderas om ni har vägarna förbi. Ska visanlite bilder därifrån i senare inlägg, när jag inte sitter på ett tåg och har min dator till hands. 
 
 
Därför får det också bli en liten snabb uppdatering från vagn 2 med min iPad i knät. Åker första klass för omväxlings skull vilket är behagligt. Större säten och fri servering av kaffe. SJ-lyx alltså. Dock är inte wi-fi uppkopplingen den bästa och förankommer bara en massa frustration från min sida...haha! Kan ta timmar att få iväg ett inlägg.
 
Känner mig för övrigt lyckligt och lyxigt lottad som har möjligheten att färdas ut i skärgården så ofta jag vill. Även om allt i livet inte går på räls är jag tacksam för just detta. Att jag så här mitt i livet kan unna mig att rymma iväg varannan helg för en stunds respit från vardag och bekymmer. Ni som följt mig här inne de senaste nio åren förstår vad jag menar. Vemodet att lämna H och allt det sköna vackra gjorde sig extra gällande idag, men får se fram emot att det kommer fler helger. Huset och vattnet och viken lär finnas kvar.
 
Ordningen återställd här inne igen efter Rebeccas förra inlägg och jag laddar om för ny arbetsvecka i takt med att tåget svischar söderut. En bra bok (Sommaren i det lilla bageriet vi strandpromenaden), ägghalvor, några bitar choklad och varmt kaffe håller mig sällskap i ställtiden mellan kuster och hem.
Med två timmar kvar till vallokalerna stänger ska jag luta mig tillbaka i tågstolen och njuta av det som återstår av färden och helgen och hoppas på ett valresultat som är styrt av förnuft, medmänsklighet och omtanke. Det är min önskan.
 
Kram Cecce
Eva N
Kommentar postad
Jag pluggar på distans sedan ett år tillbaka och det är några närträffar på studieorten varje termin. Redan dit/hem består av tåg i flera timmar och då tänker jag alltid på dig och ägg 🙂
Svar: Hahaha...ja, det där med ägg kan bli en känslig historia. Ibland är jag snäll och går ut och ställer mig mellan tågvagnarna och äter mina ägg. Känns ansvarsfullt😊
Lycka till med studierna! Bra gjort!
Kram!
cecce
Eva N
Kommentar postad
Tack så mycket!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben