Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Kanelbullar och äpplen i annorlunda lördag.

 
Igår bakade ut de kanelbullar som eftermiddagen innan satts på kalljäsning i kylen på jobb. Således var det bara att skjutsa in dem i ugnen i går förmiddag. Bake-off-bullar är melodin när man vill ha nybakade bullar men inte hinner baka dem samma dag de ska ätas. Och när man vill fylla köket med doften av nybakat.
 
Dessutom understryker det höstkänslan som mer och mer börjar göra sig gällande. Äpplen och kanelbullar! Signum för hösten tycker jag.
 
 
Just nu översvämmas naturen av äpplen. Gröna, gula och röda. Så även mitt kök!
Någon i min närhet har en förkärlek till att samla äpplen så fort tillfälle ges...haha!
I går kväll ägnade H någon timme att skiva äpplen som lades i små fryspåsar in i frysen. Perfekt att ta fram när man vill göra äppelpaj, mos eller kaka i vinter.
 
Svenska närodlade äpplen är bäst och nyttigast!
 
 
Även änderna gillar äpplen. Utanför skärgårdshuset går några modiga änder upp på gräsmattan och käkar nedfallna äpplen
 
 
Från fredag och kanelbullar och skärgård och äpplen till detta:
 
 
Befinner mig i början av en lite annorlunda lördag.
Rebecca blev hämtad av fadersfamiljen under gårdagskvällen och H är nyss avlämnad vid Lunds centralstation för vidare färd mot Tyskland för utflyktande med sin bror och far.
Den som är insatt i familjesituationen räknar snabbt ut att det endast är jag och artonårssonen kvar på hemmaplan. Vilket i sin tur ger mig en massa utrymme att odla min egen lilla sfär en lördag som denna.
Åh....så härligt. Ovant med tanke på att helgerna oftast är befolkade med familj och åtaganden under skånehelgerna och nu ges jag alltså en lördag mer eller mindre på egen hand.
 
Jag börjar med att brygga nytt kaffe. Göra äggröra och slänga mig i sängen med datorn på magen. 
Resten får liksom ge sig. Planen är att måla färdigt rummet som en utflyttad son lämnat efter sig och som lillasyster suktat efter att få ta i besittning. Vita väggar har blvit grå, så när som en halv vägg och som nu ska målas klar. En tur till Lund för att köpa mer målarfärg lär det alltså bli, liksom en del annat fix och trix innan färden går till Helsingborg i kväll för att hämta hem min H.
 
Men först mer kaffe och vilsamt häng i obäddad säng. 
Duktighetssyndrom och stress göre sig icke besvär. 
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
Nu skulle det sitta fint med en bulle :)

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben