Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Lugnet före stormen.

 
Nästan som en tavla.
Det är inte så dumt trots allt att lämna bilen hemma till förmån för cykeln. I alla fall inte en septembermorgon när dagen vaknar, dimman dansar över åkern och solen färgar himlen gul och röd. Vackert så det förslår.
I morgon får dock cykelbenen vila då det varnas för storm. Tveksamt om jag vågar chansa på att hinna hem innan blåsten slår till på allvar. Till och med H:s ankomst med tåg i morgon kväll känns osäker. Trist men sant.
 
 Klockan närmar sig midnatt men jag tänker att jag vill hinna med att skriva några rader här i min digitala dagbok. Rebecka pep vid middagsbordet idag om att hon tyckte det var synd att jag aldrig hann skriva i bloggen nu för tiden. Hur man nu ska tolka det? Men den lilla har ju rätt...tiden vid datorn här hemma naggas i kanten av läxläsning, tvättider, matlagning, inhandlingsrundor...ja, ni vet hur det kan se ut. Trots att barnen blivit äldre och arbetsåtaganden utanför hemmet blivit färre, känns tidsramarna ibland för snäva för skrivande. Eller om jag ska vara ärlig, prioriteras annat i livet.
 
I går prioriterades det möte på Rebeckas skola och dottern kommenderade mig att möta henne i kapprummet. Gå ingenstans! Stanna där tills jag möter dig, deklarerade hon med en blick som inte tålde motstånd. Kunde inte tolka det på annat sätt än att tanken på att ha en löst springande mamma i skolans korridorer skulle utgöra en alldeles för stor risk...haha!
Nåväl. Mötet gick bra och dottern var nöjd över att ha en bra hårdag. Och sånt ska inte underskattas.
 
Livet med en nästan-tonåring är synnerligen uppfriskande.
 
Torsdagskvällen har jag ägnat åt viss oförutsedd oreda i ensamhushållets skörare delar. Har även förberett lördagens kalas för mellansonen som fyller arton i helgen. Frozen cheesecake har önskats, vilket det också har blivit. 
Har också rört ihop en fördeg till baugetter som jag ska baka under morgondagen. Det gäller att vara förberedd.
 
Nej, nu är det hög tid att fälla ihop den här datorn och idka lite sömn innan torsdagnatt blir till fredag morgon.
Snipp, snapp snut, så var torsdagen slut.
 
Kram Cecce
 
Eva N
Kommentar postad
Ännu en magisk bild! Klokt att låta cykeln vila i bästa formen.
Eva N
Kommentar postad
Bästa formen ska vara 'höststormen' förstås!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben