Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har en fikadate på Vaxholms hembygdsgårds kafe.

 
Oreocheesecake! Visst ser den smarrig ut?
 
 
I lördags tog H och jag bussen in till Vaxholm. I somras tog vi båtvägen över till skärgårdens huvudstad men så här i början på hösten känns det tryggt med buss, även om det fortfarande rör sig en hel del båtar över fjärden.
 
 
 
Vi strosade runt på små gator bland butiker...
 
 
 
...innan vi blev fikasugna och inte kunde motstå att slå oss ner vid Hembygdsgårdens kafe, med bedårande utsikt i dubbel bemärkelse!
Ojojoj....har man svårt att välja, är det här rena mardrömmen, haha! Vilken kakbuffe! 
 
 
 
 
 
Till slut bestämde vi oss för citronmarängpaj med grädde och jodgubbs/rabarberpaj med vaniljsås, då två mjölkfria alternativ som tycktes bäst. Heja! Plus poäng för just detta - att det finns mjölkfria och glutenfria bakverk att välja mellan. Inget att ta för givet.
 
 
Bästa fikasällskapet!
 
Här kan man sitta och blicka ut mot vattnet och skärgården och båtarna samtidigt som man inmundigar härliga bakverk, smörgåsar, lättare lunch eller bara ett glas vin.
Rekommenderas! Under sommarmånaderna är kafeet ett välbesökt utflyktsmål med mycket folk kring trädgårdsborden och så här i eftersäsong är det lite lugnare och lättare att hitta plats.
 
 
 
 
 
 
En härlig lördag på många sätt.
 
 
Men nu har det hunnit bli tisdagmorgon. Jag har tassat upp tidigt för att hinna med att skriva några rader här vid köksbordet. Tiden gäckar mig något och jag har svårt att hinna med allt det där som jag vill hinna med under en dag. Den där effektiviteten jag tidigare besatt, är som försvunnen kan jag tycka och tiden försvinner i formlöst schema utan uppsatta mål.  Svårt att hitta den där berömda balansen som infinner sig mellan ständig aktivitet och total energilöshet. 
 
Nåja. Idag skyller jag på en pågående förkylning som jag ådragit mig någonstans mellan torsdag och fredag ch som gör cykelturerna till jobb fullständigt omöjliga. Trist!! Verkar som jag har kommit till den punkt där cykling har blivit något att räkna med och en positiv rutin jag gärna vill försöka hålla fast vid. Vem hade kunnat tro det? 
 
Nu är det dags att sätta fart på denna tisdag. Vi börjar med äggröra och kaffe. Det räddar upp det mesta.
 
Kram Cecce
 
Eva N
Kommentar postad
Vilken fikabrödsbuffe'! Kul med flera mjölkfria och glutenfria alternativ, Det är oftast svårt att få nåt till kaffet när man inte kan äta allt. Jag äter laktosfritt och glutenfritt sen en del år tillbaka och många gånger har det blivit en slät kopp kaffe på café för det finns inget jag kan äta. OM det finns något så brukar det vara chokladboll och det tycker jag inte om.
Krya på förkylningen!
Svar: Med tanke på att det är ganska många som på grund av allergier inte kan äta allt tycker jag att fler kaféer borde ha större allergivänliga alternativ. Alltid välkommet när alla i sällskapet kan få god fika😊 Men tyvärr händer det ofta att vi får vända i dörren när det inte erbjuds något utan mjölk.
Kram!!
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben