Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Så kom den äntligen...

 
...den där dagen vi väntat på så länge, då väckaruret tar semester och vi vaknar upp till årets första sommarlovsmorgon.
 
Jag vaknade tidigt ändå och började med en promenad vid havet. Bara jag och musiken i lurarna och en befriande känsla i kroppen.
 
 
 
I går stängde jag och Lisbeth ner sjukhusskolan och sa hej då till "kontoret"- här där vi tillbringat många timmar med att skriva mail, svara på mail, haft djuplodade pedagogiska samtal, skrattat åt tokigheter, gråtit åt sorgligheter och svurit över bedrövligheter. 
 
 
Vi firade sista arbetsdagen med en räkmacka på Grand Hotell i Lund. En värdig avslutning på ett fint läsår.
 
Och nu:
 
 
Sol, hav och långa dagar av ledighet framför.
 
 
 
Jag känner mig fortfarande urlakad efter studentfirandet i helgen. Jag skulle ljuga om jag påstod något annat. Befinner mig mitt i någonslags kompott av psykiskfysisk urladdning efter den senaste tidens bedrifter och morgonens promenad i sol och ljumma vindar var så välbehövlig. 
Tomhet och vemod. Tacksamhet och framförsikt. 
Jag behöver vila. Det är ett som är säkert.
 
I kväll kommer H och jag ser så mycket fram emot att fira midsommar tillsammans med denne man som kommer få mig att känna mig hel igen.
Och så har jag boet fullt av ungdomar. Erik som är hemma från Jönköping, Studentsonen som håller på att söka arbete. Tonårsdottern som börjat hänga ute med bästa kompisarna i sommarkvällen och förorsakar vissa diskussioner i sfären mellan barn och vuxen. Jaja. Jag har gjort det förr och gör det igen. Står rak i föräldrarollen och vet att vindarna blåser över. 
 
Just nu är det många som surfar runt här inne och letar recept på tårtor. Hoppas ni hittar vad ni söker. Själv har funderingarna börjat på årets midsommartårta, som jag ännu inte bestämt mig för. En klassisk tårta med sockerkaksbottnar, vaniljkräm, grädde och jordgubbar är underskattad tycker jag.
Det enkla brukar bli bäst. 
 
Nu ska jag fortsätta att njuta av första sommarlovsdagen med att försöka röja runt i barnaskaran i hopp om att få hjälp med uppröjning i boet. Wish me luck!
 
Kram Cecce
 
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben