Saffransrutor med mandelmassa och apelsin.

I helgen bakade jag årets första lussebullar. Undrar om det finns något godare än varma, nybakta och saftiga saffransbullar? Om ni frågar mig är det svårslaget. Hursomhelst. Som man kan bli ibland, lite trött på att trilla bullar, tog jag halva satsen saffransdeg och tryckte ner i en liten braspanna och rörde i hop smör, riven mandelmassa och apelsinskal till en smidig smet som jag sedan bredde över degen. Slutligen beströdde jag härligheten med flagad mandel och satte in i ugnen.
Så smidigt!

Receptet hittade jag inspiration till i tidningen Hembakat men ändrade lite.
Gör er vanliga favoritdeg som ni använder till lussebullar. Om ni använder hela satsen, bred ut i en stor långpanna. Om ni som jag använder halva räcker det med en mindre.
Rör i hop (till en halv sats bulldeg):
75 g smör, rumsvarmt
150 g riven mandelmassa
skal av en apelsin
Bred blandningen över degen och strö över mandeln. Låt jäsa under bakduk ca 30 min innan du sätter in braspannan i 225 grader och gräddar i ca 15 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

Mums vill jag lova!
Kram Cecce
Sv: Tack så mycket!
Åh du får mer än gärna baka massor till oss .. Ser så galet gott ut varje gång!:)
Kram
Åh du får mer än gärna baka massor till oss .. Ser så galet gott ut varje gång!:)
Kram
Jag tror du får till riktigt vackra och vintriga färger i ditt Julkök! Värre var det i mitt orange/senaps gula vardagsrum. Det gick liksom inte få till så där blev det gardin och accessoar byte
Kan tänka mig hur mycket mums som helst. Kram Anette
ack för receptet...det lät super-gott !!
Kram Helene.
Kram Helene.
Jag mena självklart TACK = ))
Kram igen / Helene.
Kram igen / Helene.
Y
Bir säkert en vinnare här också! Skall alltså bakas inom kort!
Må gott i kylan! Kram!
Må gott i kylan! Kram!
Tack för receptet & läskande bilder/Kram