Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Välkommen våren!

 
Trevlig Valborg till er alla!
 
Hoppas ni alla har en fin kväll att se fram emot, nu när vi säger adjö till vintern och välkomnar våren med glädje.
Själv kommer jag inte bege mig iväg för att beskåda någon våreld ikväll, av den enkla anledningen att barnen är lite krassliga här hemma och för att jag ska hämta hem en av barnens kusiner som kommer med tåget från Göteborg. Har dock firat tidigare idag med att baka en Schwarzvaldstårta, vilket var premiär för min del. Anledningen var inte bara att det är Valborg och konungens födelsedag utan även att vår käre kollega fyllde jämt.
Ett gott kollegialt samarbete ledde fram till denna skönhet. Nötmarängbottnar med fyllning av choklad och vispgrädde - en klassiker som står sig i alla sammanhang. Ska berätta hur jag gjorde i morgondagens inlägg.
 
 
 
Och så har jag glädjen att berätta att jag under hela maj månad kommer finnas hos Baka.se som månadens bakbloggare. En spännande och rolig utmaning och jag hälsar alla nya läsare välkomna hit med förhoppningen om att ni kommer finna recept och inspiration till bakning i massor!
 
Just nu ligger jag i startgroparna med planering och bakning inför öppnandet av C&C trädgårscafé som öppnar Kristihimmelfärdshelgen. Våren är ju den bästa bakmånaden. Snart skördar vi den första rabarbern och inte långt efter kommer jordgubbarna. Tänk så mycket gott man kan baka med dessa primörer. Äntligen!
 
Men nu säger vi skål för våren! Skål för Valborg! Skål för kungen! Skål för en annalkande sommar!
 
Kram till er alla!
Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben