Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Älskade traditioner på Söder.

 
  
 
 
 
Försöker landa i måndagen i efterdyningarna av en veckas ledighet. Med en lättare förkylning i kroppen går det sådär, även om det är roligt att återförenas med kollegor, elever och berättelser om upplevda skidresor och annat trevligt. Även jag har ju, som bekant, en hel del  i sportlovsbaget att plocka fram vid kafferasten och delge för lyssnande öron. Bland annat hade jag en fin förmiddag på egen hand på Söders gator och små torg i fredags förmiddag. Åh, jag älskar denna del av huvudstaden, dit min morbror och moster flyttade för något år sedan om som jag sedan dess haft nöjet att återvända till lite oftare. Det var också här jag, för snart 5 månader sedan, satt och svingade ett glas vitt och käkade lasagne på en italiensk resturang med honom som senare blev orsaken till mina allt tätare besök i huvudstaden. Ja...då förstår ni kanske att just denna del av staden har en speciell plats i hjärtat. 
 
Timmarna rann således lätt i väg mellan de gamla husen, anrika byggnaderna, mysiga små cafeer, vintage- och hippa modebutiker. Det är väl just blandningen mellan dåtid- och nutid, nytt och gammalt, vintage och trendigt som gör stadsdelen till vad den är.
Hamnade till slut på ett för mig nytt kafe´- Älskade Traditioner. Ett kafe att bli glad av helt enkelt där hela inredingen andades femtio och sextiotal. Kände mig genast som hemma när jag efter allt flanerande slog mig ner med kaffekopp och chokladbröd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter en stadig frukost hemma hos moster och morbror där jag bodde mellan torsdag och fredag innan jag sammanstrålade med H, fick det denna gång bli en liten chokladkaka. Sortimentet sträckte sig annnars från nybakade kanelbullar, över traditionella småkakor till pajer och lättare luncher. Får provsmaka mer ur sortimentet nästa gång - för fler besök lär det säkert bli.
 
Men nu vänner ska jag fortsätta in i måndagen. Kylsåpet lyser tomt och räkningar ska betalas. Är det måndag så är det.
 
Kram Cecce
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben